Hotelový pokoj pro skalní fandy létání: vedle postele v něm najdete simulátor Boeingu 737

Trh s ubytováním zažívá nebývalý rozmach a díky službám, jako je Airbnb a mnoha dalším, panuje v tomto segmentu velká konkurence. Klienti mohou vybírat z tisíců nabídek a jejich konečné rozhodnutí ovlivňuje celá řada faktorů počínaje cenou a konče vybavením a poskytovanými službami. Pokud jste fanoušky létání a chystáte-li se do japonského Tokia, pak pro vás máme jasného favorita: hotelový pokoj s leteckým simulátorem.

Jestliže si tedy chcete během svého pobytu vyzkoušet simulátorové létání, pak si určitě musíte rezervovat pokoj „Superior Cockpit Room“ v Haneda Excel Hotel Tokyu. Ubytovací zařízení je přímo propojené s Terminálem 2 tokijského mezinárodního letiště Haneda.

Vzhůru do oblak!

Vybavení nekuřáckého pokoje s plochou 31 čtverečních metrů čítá dvě lůžka široká 120 centimetrů, stolek a dvě křesílka. Na první pohled nic, co by nemohl nabídnout jakýkoli jiný hotel. Podstatným rozdílem je však simulátor letadla Boeing 737-800, na kterém si můžete zalétat.

Těšit se můžete na realistický kokpit, obsahující všechny informační a ovládací prvky, jako ve skutečné „sedm-tři-sedmičce“. V nabídce hotelu najdete například možnost rezervace odpoledního 90 minut trvajícího bloku, kdy za asistence instruktora poletíte z Hanedy do Osaky. Tento zážitek vás přijde na 30 000 japonských jenů, což je v přepočtu poměrně akceptovatelných 6 300 korun.

Létá se od 12:00 do 13:30 a od 14:30 do 16:00 místního času s tím, že v této době není zájemcům k dispozici obytná část pokoje. Na vaše pilotování bude dohlížet instruktor, který je zkušeným kapitánem skutečného dopravního letadla. Rezervaci je možné provést online, a to nejméně pět dnů před požadovaným termínem.

Pokoj, kde se vám nebude chtít spát

Pokoj si můžete pronajmout také na celou noc (konkrétně od 18:00 do 10:00 místního času) za 25 300 japonských jenů, tedy asi 5 300 Kč. Bohužel v tomto případě budou ovládací prvky zakryty, takže simulátor není možné používat. Náplastí vám může být výhled z okna na přistávací dráhu letiště Haneda.

Haneda Excel Hotel Tokyu přichází s jedinečným vybavením, které jeho největší konkurenti určitě nenabízejí. Příznivci leteckých simulátorů tak získávají možnost užit si svého koníčka v realisticky zpracovaném kokpitu, kde atmosféru dokresluje blízkost skutečného letiště.

V Česku nabízí možnost zalétat si na trenažéru Boeingu 737-800 NG pražská firma My Airlines. Ceny zde začínají na 2189 korunách za půlhodinu. Za devadesátiminutový let zde zaplatíte, podobně jako v Japonsku, 5999 korun.

Diskuze (2) Další článek: Nový Firefox 68 přináší ještě tmavší režim čtení a přepracovanou správu doplňků

Témata článku: , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , ,