Konec uvazování k patníkům. V Seattlu bude možné psovi pronajmout klimatizovanou boudu

Pronajmout si lze leccos – auto, elektrickou koloběžku, nebo třeba kolo. Se zajímavým nápadem přišla firma DogSpot, která hodlá v americkém Seattlu nabízet krátkodobý pronájem psích boud. Spojila se s obchodním řetězcem QFC a od června chce před jeho prodejny umístit celkem osm dočasných psích příbytků.

Čtyřnohé miláčky čeká maximální luxus. Bouda se mezi návštěvami automaticky dezinfikuje ultrafialovým zářením a její interiér je klimatizován. Nechybí ani možnost sledovat psa kamerou přes aplikaci v mobilním telefonu, která je k dispozici pro Android i iOS.

Bouda s veškerým komfortem

Majitelé psů si mohou boudu rezervovat s až čtvrthodinovým předstihem nebo v okamžiku příjezdu. Rezervační systém přitom běží na cloudové platformě, postavené na Microsoft Azure. Bouda se pak otevře pouze oprávněnému majiteli, což řeší i bezpečnost samotných psů.

Možnost umístit čtyřnohého kamaráda do klimatizované boudy má být alternativou k uvazování psů u obchodů, kam nemají povolený vstup. Zástupci firmy DogSpot jsou přesvědčeni, že toto řešení dovolí oběma stranám (tedy páníčkovi i psovi) trávit více společného času.

Firma v roce 2016 nabízela své boudy v New Yorku, kde jich umístila hned padesát a během krátké doby získala tisíc registrovaných klientů. Po loňském konfliktu s vedením města však všechny doslova ze dne na den z ulic odstranila. Dle ředitelky pro komunikaci Rebeccy Eyre se však hodlá vrátit, až bude připravena nová legislativa.

Boudy u obchodů s potravinami

DogSpot se vyhýbá možným problémům se záborem pozemku tak, že pronajímá boudy majitelům různých podniků. Běžná cena je 0,30 dolarů (asi 6,80 Kč) za minutu pobytu, nicméně obchodní řetězec QFC nabídne svým zákazníkům možnost dočasného ubytování psa zdarma. Firma aktivně hledá další partnery, kteří by mohli mít zájem umístit boudy před své provozovny.

DogSpot má aktuálně 60 boud ve 14 státech, přičemž mnoho z nich se nachází na odpočívadlech podél dálnic v New Yorku a Connecticutu. V současnosti nemusí řešit žádnou konkurenci, protože je na tomto poli jediná. Důvod, proč expanduje právě do Seattlu, je relativně prostý: město získalo první místo v žebříčku nejpřátelštějších míst pro psy.

Příbytky pro psy jsou dle zakladatelů firmy postaveny z neporézních materiálů a jsou schváleny veterinárním lékařem. Kromě dezinfekce ultrafialovým světlem, které má zabít bakterie a viry, jsou také každý den čištěny ručně.

Diskuze (16) Další článek: Asus připravil zajímavý monitor, který uspokojí i náročné oko. Nabídne 4K, HDR a přesné barvy

Témata článku: , , , , , , , , , , , , , , , , ,