„Placatozemec“ Mike Hughes konečně odstartoval! Jak to dopadlo?

Mikeovi Hughesovi se po několika odkladech konečně podařilo uskutečnit další testovací let v jeho podomácku vyrobené raketě. Agentura Associated Press uvedla, že se v sobotu odpoledne vznesl do výšky 571,5 metrů a následně s pomocí dvou padáků v pořádku přistál v Mohavské poušti.

Zelenobílá raketa s výrazným nápisem „Flat Earth“ prý dosáhla rychlosti 563 km/hod. Jak můžete vidět na videích níže, vše bylo doslova dílem okamžiku.

Po přistání Hughes prohlásil, že se mu sice ulevilo, avšak očekává, že příští den na tom nebude fyzicky nejlépe. „Jestli jsem rád, že jsem to udělal? Myslím, že ano. Ráno to budu cítit. Nebudu moct vstát z postele,“ konstatoval a dodal: „Alespoň teď můžu jít domů, večer si dát večeři a vidět svoje kočky.“

„Poslední velký odvážlivec“ se rovněž nechal slyšet, že byl frustrován názory, podle nichž se na svůj projekt lidově řečeno vykašlal. „Tak jsem se vzmužil a udělal to,“ uzavřel.

Jednašedesátiletý řidič limuzíny a kaskadér doufá, že jeho výtvor ho jednoho dne vynese 16 kilometrů nad zemský povrch a on tak bude moct jednou provždy dokázat, že naše planeta je ve skutečnosti placatá.

V poslední době se mu však příliš nedařilo. Nejprve musel na poslední chvíli odvolat již ohlášený start, protože nedostal potřebné povolení, a pak mu jeho plány zhatila technická závada (pravděpodobně šlo o vadný píst či prasklý těsnící o-kroužek).

Foto: MadMikeHughes

Diskuze (43) Další článek: CD a gramofonové desky vydělaly v USA za minulý rok více, než stahování hudby

Témata článku: , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , ,