Pomsta robotů: Sledujte povedenou parodii na videa od Boston Dynamics

Společnost Boston Dynamics je mj. známa tím, že průběžně zveřejňuje videa, v nichž její roboti předvádějí různé zajímavé kousky – běhají na čerstvém vzduchu, tahají nákladní vůz, nebo třeba metají salta.

Občas lze vidět i to, jakými způsoby je testována robustnost robotů: inženýři se nezdráhají například používat hokejky, kterými své výtvory „mlátí“ hlava-nehlava.

Nyní produkční studio Corridor Digital natočilo povedenou parodii, která názorně ukazuje, co by se mohlo stát, kdyby se některý ze šikanovaných strojů pořádně naštval a rozhodl se to lidem vrátit i s úroky.

V tomto konkrétním případě je robot zacvičován do práce skladníka a to pomocí nástrojů jako bič, pistole, složená židličky, barva ve spreji atd.

Nakonec mu ale dojde trpělivost, po několika dobře mířených kopech se zmocní střelné zbraně… a situace se dramaticky obrací. Najednou jsou to zaměstnanci fiktivní firmy Bosstown Dynamics, kteří se ocitají v podřízené roli a musí pod pohrůžkou násilí nosit krabice.

Není divu, že dotyčné video na YouTube zaznamenalo už přes 5 milionů zhlédnutí. Je jasné, že jeho hlavním účelem má být pobavit diváky. Na druhé straně, přesně takhle nějak to klidně může dopadnout, pokud vyvineme technologii, kterou nedokážeme ovládat… a pokud se tato technologie jednoho dne obrátí proti nám.

Diskuze (4) Další článek: Apple TV dostane obraz v obraze. Budete moci sledovat třeba film a seriál zároveň

Témata článku: , , , , , , , , , , ,