Robotická farma Iron Ox začala dodávat na trh první produkty

V říjnu loňského roku zahájil startup Iron Ox v Kalifornii provoz své první farmy, na níž pracují roboti. Ti plní řadu různých úkolů, které za normálních okolností mají na starost lidé.

Nyní se již na trhu – konkrétně v sancarloském obchodě Bianchini’s Market – objevily první produkty. To znamená, že Američané si teoreticky mohou koupit zeleninu vypěstovanou robotem jménem Angus. Podle zahraničních médií jde o futuristický příklad toho, jak moderní technologie transformují zemědělství.

článku publikovaném v San Francisco Chronicle plyne, že Iron Ox momentálně nabízí bazalku Genovese, šťovík s červeně žilkovanými listy a „baby“ hlávkový salát. A rozhodně si nemůže stěžovat na nezájem zákazníků.

„Máme technologii, robotiku a umělou inteligenci, která pomáhá pěstovat produkci. Ale to, co je opravdu rezonující, je samotný produkt. Je to vůně bazalky, barevný profil, čerstvost,“ konstatoval CEO Iron Ox Brandon Alexander.

V zájmu objektivity nutno dodat, že na úroveň čerstvosti má nemalý vliv i skutečnost, že vzdálenost mezi Bianchini’s Market a dotyčnou farmou činí jen necelý kilometr.

Jak je patrné ze snímků v naší galerii, farma Iron Ox si díky robotům vystačí s mnohem menšími prostory než tradiční podniky téhož typu. Vedení společnosti doufá, že právě tato skutečnost jim poskytne konkurenční výhodu.

Diskuze (5) Další článek: Google představil levné Pixely, displej s kamerou a rychlejšího Asistenta

Témata článku: , , , , , , , , , , , , , , , , ,