Šílený Američan si vyrobil raketu. Chce s ní vzlétnout a dokázat, že je Země placatá

Jednašedesátiletý Mike Hughes, který sám sebe označuje za „samozvaného raketového vědce“ se s definitivní platností rozhodl dokázat, že naše planeta je placatá. Za tímto účelem pracuje na raketě, jež ho jednoho dne má vynést 16 kilometrů nad zemský povrch. Zatím má ovšem poněkud skromnější cíle – tuto sobotu ve svém výtvoru hodlá vzlétnout nad Mohavskou pouští. A to rychlostí až 800 km/hod.

Hughese, který se živí jako řidič limuzíny, už jeho projekt stál přibližně 20 000 USD. Našel si ale kvalitního sponzora v podobě organizace Research Flat Earth. Ta mimochodem minulý měsíc v Severní Karolíně pořádala mezinárodní konferenci, které se zúčastnilo cca 400 lidí. V rámci této akce různí konspirátoři hovořili o tématech typu „NASA and other Space Lies" či „Waking Up to Mainstream Science Lies".

Tyto názory samozřejmě zastává i Mike. „Nevěřím ve vědu,“ konstatoval ve svém fundraisingovém videu a dodal, že NASA je ovládána svobodnými zednáři a Elon Musk vyrábí falešné rakety.

Nutno podotknout, že Mike už jeden let ve své vlastní raketě absolvoval – v lednu 2014 v Arizoně urazil vzdálenost 419 metrů. Po přistání se nicméně zhroutil a následující tři dny musel strávit rekonvalescencí.

Tentokrát se podle dostupných informací hodlá dostat do výšky cca 550 metrů. Start proběhne v městečku Amboy, které inspirovalo fiktivní Radiator Springs v animovaném filmu Auta.

„Je to ten absolutně nejšílenější propagační návrh, jaký jsem dostal od roku 2005, kdy jsem celé město koupil,“ komentoval to majitel Amboye Albert Okura. V případě zájmu můžete sledovat přímý přenos celé akce na Hughesově YouTube kanálu.

Zdroj: Daily Mail, Foto: MadMikeHughes

Diskuze (49) Další článek: Intel ukončí podporu BIOSu. Na nových procesorech nepoběží Windows XP, DOS a další muzejní exponáty

Témata článku: , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , ,