Změnit vodu na víno zatím nedokážeme. Ale slanou vodu na sladkou ano!

Můj názor  |  zobrazit i odpovědi (trvale)  |  řadit od nejstarších Komentáře nyní řadíme od nejnovějších.
Tímto odkazem můžete řazení změnit.
 |  nových názorů: 6

Názory k článku

Anonymizovaný  |  08. 01. 2018 14:06

Osmóza i odsolování destilací s sebou provází základní negativum demineralizace vody. Dochází k výrobě v podstatě destilované vody, která je ale k trvalému pití bohužel nevhodná. Osmóza byla vyvinuta jako nouzové řešení pro akutní případy nedostatku vody, primárně pro vojenské účely a jako dočasné řešení. Nikoliv pro trvalé použití, bohužel se toho chytla komerce a různými triky se dnes snaží přesvědčit zákazníka ke koupi. Zažil jsem předváděčku reversní Osmózy, jehož hlavním trikem bylo elektrolitické vysrážení minerálů silným proudem. Minerály se pochopitelně vysráží v nechutně vypadající sratchku, která neznalého notně vyděsí. Destilovaná voda nemá co vysrážet, takže se zdá na první pohled jako čistá. No, ona čistá je, bohužel až moc Voda je zásadním zdrojem přirozených minerálů, bez kterých se tělo neobejde.

Souhlasím  |  Nesouhlasím  |  Odpovědi (1)Zavřít odpovědi  |  Odpovědět
23. 06. 2017 15:41

Největší problém odsolování vody není ani množství energie ale bor.
Ten zůstane ve vodě a dostává se do půdy až na ní neroste nic. Proto se v Izraeli na tohle už moc nehraje a není to odsolování ve velkém jak by technický klidně mohli

Souhlasím  |  Nesouhlasím  |  Odpovědět
23. 06. 2017 14:21

Neviem o tom ze by sa na odsolovanie musela voda velmi zahrievat. Zvycajne sa to priemyslene robi znizenim tlaku a voda sa potom vari aj pri izbovej teplote (popr jemne zohriata nejakym odpadnym teplom). Je to omnoho menej energeticky narocne. Pripadne sa pouziva reverznoa osmoza.

Souhlasím  |  Nesouhlasím  |  Odpovědi (2)Zavřít odpovědi  |  Odpovědět
Zasílat názory e-mailem: Zasílat názory Můj názor