Samsung | Mobilní telefon | Mobility | Sluchátka

3,5mm jack mizí z telefonů. Samsung se tomu dřív smál a rýpal do Applu, teď už mu jack chybí taky a zametá stopy

Válcový audiokonektor zvaný „jack“ se stal běžnou součástí telefonů. Malý kulatý konektor je praktický a design telefonu zpravidla nijak zásadně nenarušuje. Proto způsobilo nemalé pozdvižení, když se Apple rozhodl jack odstranit z iPhonů. Samsung nálady využil a připravil reklamní spoty, kde se Applu vysmíval. Teď je v tichosti smazal. U svého nejnovějšího telefonu totiž konektor jack rovněž odstranil. 

Podívejte se na starší rýpavou reklamu Samsungu:

Na pokrytecké chování Samsungu upozornil Business Insider. PR tým bezesporu řešil otázku, jak se k problému postavit. Na případné rýpaly mohl zkusit odpověď ve smyslu, že nyní Samsung nabízí vyspělá bezdrátová sluchátka, která dovolí na konektor zapomenout. Namísto toho starší reklamy ze svých kanálů raději smazal. 

Vysvětlovat ale musí minimálně novinářům. Ve vyjádření pro The Verge Samsung uvádí, že se k odstranění jacku odhodlal především z důvodu konstrukčních. Uvnitř prostoru se díky tomu uvolnil natolik větší prostor, že to umožní zvětšit baterii až o 100 mAh z hlediska kapacity, což je pro uživatele aktuálně větší přínos.

Diskuze (137) Další článek: Poctivé pracovní nářadí s dlouhou výdrží: Test notebooku Acer Travelmate P6

Témata článku: , , , , , , , , , , , , , , , ,