Příslušenství | Pevné disky

Adata ED600: jak přeměnit jakýkoliv disk v odolné externí úložiště s USB 3.1

Výrobce Adata do své nabídky přidal externí box na 2,5“ disky, který se od většiny aktuální nabídky značně odlišuje. A to jak velmi jednoduchou obsluhou, tak celkovou odolností.

Kompatibilní je s jakýmkoliv úložištěm s výškou 7 mm nebo 9,5 mm, instalovat lze běžný plotnový disk i SSD. Pro připojení k počítači či jinému zařízení je využíváno rozhraní USB 3.1. Jeho teoretické maximum je tedy 5 Gb/s. Samozřejmě bychom ještě o něco radši viděli poslední desetigigabitovou verzi USB 3.1 Gen 2.

Box využívá ne zcela tradiční kufříkový koncept, kdy lze disk vložit do krabičky velmi snadno. Ta je navíc opatřena silikonovou vycpávkou, která ochrání disk při případném pádu. Výrobce uvádí že má bez problému přežít pád z metru. U SSD si můžeme být jisti, že zůstane nepoškozeno i úložiště, u plotnového disku už půjde tak trochu o loterii. Většina notebookových disků (samozřejmě ve vypnutém stavu) by však takový pád měla přežít.

Výrobce udává rovněž stupeň krytí IP54, který ten znamená částečnou odolnost proti prachu a rovněž odolnost vůči stříkající vodě. Cenu zatím bohužel neznáme.

Diskuze (3) Další článek: Vzdělávání na internetu

Témata článku: , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , ,