AliExpress | E-shopy

AliExpress vyráží do boje s Amazonem, dá prostor obchodníkům i mimo Čínu

AliExpress, jedno z největších internetových tržišť na světě vlastněné čínským technologickým gigantem Alibaba, se rozhodlo otevřít své dveře obchodníkům i z jiných zemí než jen Číny. Nově na platformě budou moci prodávat i drobní a středně velcí podnikatelé z Ruska, Itálie, Španělska a Turecka. Alibaba tím chce svůj obchod přiblížit Amazonu.

Čínská společnost to prozradila deníku The Financial Times. Uvedené země jsou podle ní jen začátek, časem budou moci na AliExpressu prodávat i lidé z dalších států. Aby byl obchod globální, bylo podle zástupců Alibaby vizí od jeho založení. 

AliExpress již globální je, prodává do více než 150 zemí světa. Doteď zde ale mohli působit jen obchodníci z Číny. Zájemcům o zboží to nevadilo, obchod si rychle získal na popularitě, a to zejména svými extrémně nízkými cenami a dotovaným poštovným. Nízká cena láká, a tak lidé díky ní dokázali přehlédnout i často diskutabilní kvalitu zboží. 

Otevřením své platformy mezinárodním prodejcům se každopádně může AliExpress více přiblížit Amazonu, který hraje celosvětový prim v e-komerci. Nelze očekávat, že by spolu obchody ihned soupěřily na velkých světových trzích, Amazon ale ví, že si má na AliExpress dávat pozor - v Číně nakonec skončil právě kvůli příliš silné konkurenci.

Váš názor Další článek: Napotřetí úspěch: Japonská soukromá raketa MOMO konečně doletěla do vesmíru

Témata článku: , , , , , , , , , , , , , , , , ,