Alza věří kryptoměnám. Nakupovat je můžete přes platební terminály

Loni v květnu Alza jako první velký obchod v Česku zavedla podporu kryptoměn, konkrétně Bitcoinu. Těmi je od té doby možné platit za zboží v e-shopu a uživatelé si je mohou snadno pořídit díky kryptoměnovým automatům ve vybraných prodejnách. Počátkem tohoto roku firma stejné možnosti nabídla i u kryptoměny Litecoin.

Během tohoto týdne však oznámila, že tyto kryptoměny půjde nově nakupovat i pomocí platebních terminálů, tzv. PayBoxů a CardBoxů, které se nachází na 35 místech v Česku. K nákupu stačí využít mobilní aplikaci Alzy, kde v sekci Moje Alza stačí do kolonky Moje kryptopeněženka vyplnit adresu vlastní peněženky (například hardwarové).

Při nákupu v terminálu pak už stačí zadat své telefonní číslo pro ověření a nakupovat za aktuální kurz. Výhodou je, že tímto způsobem lze kryptoměny nakoupit nejen v hotovosti, ale i platební kartou, což v tuzemsku nebývá zvykem. Služby zajišťuje startup HD Crypto s.r.o. a britská burza Coinmate s českými kořeny. Alza však slibuje, že do nabídky Payboxů časem zařadí více burz i kryptoměn.

Je vidět, že Alza kryptoměnám hodně věří, ostatně sama přiznala, že jí od jejich zavedení přinesly obrat více než 100 milionů Kč. Rozhodla se proto také nabízet svým zaměstnancům vyplácení části mzdy v Bitcoinech.

Diskuze (18) Další článek: Facebook zrušil projekt vlastních dronů, které měly obstarávat internet v rozvojových zemích

Témata článku: , , , , , , , , , , , , , , , , , , , ,