Amazon dostal zelenou. Může začít doručovat zásilky pomocí dronů

Společnost Amazon Prime Air, která pracuje na projektu doručování zásilek pomocí dronů, byla agenturou Federal Aviation Administration (FAA) označena jako „letecký dopravce“ a může tak v USA spustit zkušební program. Upozornil na to Bloomberg.

„Tato certifikace je pro Prime Air důležitým krokem vpřed a naznačuje důvěru FFA v provozní a bezpečnostní postupy Amazonu pro službu doručování autonomními drony, které jednoho dne budou doručovat balíčky našim zákazníkům po celém světě,“ uvedl viceprezident Amazonu David Carbon.

„FAA podporuje inovace, které jsou prospěšné pro veřejnost, zejména během krizí souvisejících se zdravím nebo počasím,“ komentoval to mluvčí FAA podle CNETu.

Zatím není jasné, kdy první testovací lety začnou. Jeff Wilke z Amazonu v červnu tvrdil, že by se tak mohlo stát v horizontu měsíců.

Připomeňme, že loni jmenovaná společnost představila svůj nejnovější dron. Ten může fungovat jako helikoptéra i jako letadlo a dokáže transportovat náklad o váze cca 2,2 kg, přičemž jeho operační radius činí 24 kilometrů.

FAA nyní přepracovává svůj regulační rámec tak, aby umožnila dronům létat nad zalidněnými oblastmi. Nová pravidla budou vyžadovat, aby většina těchto zařízení byla schopna neustále poskytovat informace o své identitě a aktuální poloze.

Diskuze (26) Další článek: HP na konec roku předpokládá nedostatek procesorů a displejů. Ovlivní to hlavně dostupnost notebooků

Témata článku: , , , , , , , , , , , , , ,