AMD | Procesory | Čipy

AMD potvrdilo, že procesory s architekturou Zen 3 dorazí dle plánu tento rok

AMD před pár dny představilo tři nové modely procesorů řady Ryzen 3000XT, které doplňují stávající nabídku desktopových modelů s architekturou Zen 2. Dle plánů mělo AMD tento rok uvést i novou generaci procesorů, začalo se ale postupně spekulovat o tom, že kvůli koronaviru se vše posune.

AMD ale dle webu Digitimes oficiálně oznámilo, že spekulace o zpoždění se nezakládají na pravdě a vše jde podle plánů. Nová generace minimálně desktopových a serverových procesorů postavených na 7nm architektuře Zen 3 tak dorazí na trh ještě letos.

dfgdfd.jpg

V případě serverových procesorů se očekávají modely s kódovým označením „Milan“ (nástupce „Rome“), které budou prodávané pravděpodobně pod označením EPYC 8000. U desktopu se očekávají procesory „Vermeer“ s označením Ryzen 4000 (neplést s mobilním Ryzeny, které mají architekturu Zen 2).

AMD bude u architektury využívat vylepšenou 7nm+ výrobu od TSMC, která dovoluje snížit spotřebu o 10 % a zvýšit počet tranzistorů o 20 %. Díky tomu bychom se měli dočkat modelů s vyššími frekvencemi a potenciálně i vyšším počtem jader.

Diskuze (7) Další článek: Google Keen je takový jednodušší Pinterest. Dáváme mu maximálně rok

Témata článku: , , , , , , , , , , , , , , ,