Americké námořnictvo připravuje letecký megadron pro námořní operace

Můj názor  |  zobrazit i odpovědi (trvale)  |  řadit od nejstarších Komentáře nyní řadíme od nejnovějších.
Tímto odkazem můžete řazení změnit.
 |  nových názorů: 8

Názory k článku

21. 03. 2018 17:11

"Námořníci si rovněž přejí, aby MUX mohl startovat horizontálně"
Tak to bude opravdu novinka. Třeba Reaper startuje poskakováním na místě.

Souhlasím  |  Nesouhlasím  |  Odpovědět
avatar
21. 03. 2018 12:50

Jen tak dál, proč by život měli nasazovat lidé. Minimálně vojáky na naší straně (NATO), je třeba nahradit stroji a ty pak rozdrtí nepřátele. Např. naše armáda nepotřebuje 300 - 600 tisíc branců jako za socialismu, potřebuje pár divizí robotů, kteří budou vysoce mobilní (na delší vzdálenosti je zanesou přepravní drony), odolní, autonomní s vlastní pokročilou AI, která se bude schopna v boji rozhodovat, nicméně nebude obsahovat emoce, ani vlastní ctižádost = nutné, pro zachování bezpečné AI, k použití budou vyžadovat pouze 3 věci:
1. Elektřinu.
2. Zbraně a munici.
3. Rozkazy.
Je zde důležitá oblast ve vývoji, které je nutné věnovat zvýšenou pozornost. A sice zabezpečení takových zbraní, aby nemohly padnout do rukou nepřátel. Pokud se tak přece stane, pak se propracovaný, auto-destrukční inteligentní mechanismus o ně musí "postarat", inteligencí se myslí takový, který např. předstírá odemčení robo-vojáka, ve skutečnosti je vše jinak ... . Však každý ví co se stalo "starým" Antikům v Pegasu (SG), když podcenili brouky (Wraithy), ti jim začali krást ZPM (ZeroPointModule, umělý zdroj energie vakua), zvýšili počty klonováním a konce nebyly dobré.
_
Poznámka: Robotická budoucnost armády je nesmírně důležitá. Až poletíme "ke hvězdám", kolonizovat nové světy, bylo by velmi nebezpečné, hned na povrchu vysazovat lidi. Nemusí jít jen o samotné dobytí, ale také o náš imunitní systém, který musí být na nové podmínky uměle připraven. Asi každý ví co se stávalo indiánům, když se setkali s kolonisty = nemoci, smrt.

Souhlasím  |  Nesouhlasím  |  Odpovědi (6)Zavřít odpovědi  |  Odpovědět
Zasílat názory e-mailem: Zasílat názory Můj názor