Google | Android

Android Q přijde s tmavým tématem napříč systémem i aplikacemi. S OLED displejem to prodlouží výdrž

Google na svých telefonech Pixel již delší dobu přidává menší náznaky tmavého tématu a jak to vypadá, plnohodnotného přebarvení se zřejmě dočkáme společně s nástupem Androidu Q. První vývojářské preview by mělo přijít již za pár měsíců.

Sám Google nedávno přiznal, že tmavé téma hlavně na telefonech s OLED a Amoled displeji šetří energii a postupně tak přebarvuje všechny své aplikace, které naopak s příchodem Androidu P získaly kompletně bílý vzhled. Uživatelé tak již nyní mají většinou na výběr, v nadcházející verzi by ale mělo být vše řešeno systémově.

Přebarvit by se tak měly kromě vestavěných aplikací od Googlu i nastavení, notifikační lišta a další prvky. Potvrzení funkce bylo zmíněno v jednom komentáři pod nahlášenou chybou na fóru. Poté, co si jej všimli novináři, ale byl stažen, což naznačuje, že funkci Google opravdu chystá, ale ještě je ve vývoji.

První testovací sestavení Androidu Q by mělo být vydáno v průběhu května a finální verze by se mohla dostat mezi uživatele v průběhu září, oficiální data ale ještě nebyla zveřejněna.

Jste zastánci čistého, nebo upraveného Androidu? Hlasujte v článku níže:

Zdroj: 9to5Google

Diskuze (5) Další článek: Obézní krysa neuvěřitelně zhubla. Pomohl ji speciální čip z Wisconsinské univerzity

Témata článku: , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , ,