Software | Web | Trello

Aplikace Trello dostala moderní kabátek. Přináší nové logo, nástroje a pohledy na správu projektů

Webová aplikace Trello, která nachází uplatnění například při správě projektů, dostala „úplně nový“ vzhled. Kromě aktualizovaného loga přináší nové možnosti vizualizace a chytřejší karty. K dispozici jsou čtyři nové režimy zobrazení: časová osa, kalendář, tabulka a řídicí panel.

„Budujeme zcela novou éru týmové spolupráce, kde lidé žijí na různých místech, ale práce je spojuje. To je začátek zcela nového Trella.“ uvádí na blogu produktový šéf Michael Pryor. „Zavádíme nové způsoby, jak vizualizovat vaše data na nástěnce. Díky novým pohledům můžete lépe sledovat práci, která má být provedena, kdo ji musí udělat a kterým úkolům hoří termín.“

Nové pohledy na projekty

Nové pohledy mají poskytovat lepší kontrolu nad úkoly v rámci týmové spolupráce. Jednotlivé projekty lze díky nim zobrazovat v globální perspektivě, stejně jako v podobě přehledu jednotlivých úkolů, jež je potřeba splnit, aby se práce posunula o další krůčky vpřed.

Nové pohledy na projekty

Na časové ose lze prohlížet úkoly v přehledu, ze kterého je zřejmé, jak na sebe navazují jednotlivé kroky a fáze. Tabulkový přehled oceníte zejména u projektů řešených napříč několika týmy – tabulky lze snadno třídit a filtrovat.

Časová osa.jpgTabulkový přehled.jpg

Řídicí panel poskytuje grafické výstupy – zjistíte z něj například, kolik karet mají přiděleno členové týmu či kolik úkolů je nutné splnit v jednotlivých dnech týdne. Z kalendářového pohledu snadno a rychle zjistíte termíny začátků a konců jednotlivých úkolů. Vývojáři chystají další vylepšování a v plánu je také otevření platformy aplikacím třetích stran.

Řídící panel.pngKalendářový pohled.jpg

Další novinky

Kromě nových pohledů se změny odehrály také v kartách, které jsou jedním ze základních prvků této aplikace. Nejzásadnější v tomto směru bude lepší integrace s různými nástroji v rámci firmy. „To je důvod, proč děláme karty chytřejšími – aby přinášely data jak z celého Trella, tak z aplikací, na které se váš tým spoléhá.“ konstatuje Pryor.

Změny v kartách 
Změny v kartách

Další novinkou je postranní panel, usnadňující navigaci mezi nástěnkami a pohledy. Dle autorů má pomoci strukturovat pracovní povinnosti způsobem, který vám dává smysl. V panelu je možné rychle přepínat mezi týmy a jejich nástěnkami.

Postranní panel 
Postranní panel

Kromě nového vzhledu webové aplikace si Trello nadělilo také vizuální facelift, zahrnující například nové logo. Nový design má připomenout, že Trello nejsou jen nástěnky, nástroj pro správu projektů nebo místo pro organizaci seznamů úkolů. Má ambice být centrem pro správu všeho, co se děje v celém týmu.

Diskuze (4) Další článek: Rusko a Čína budou spolupracovat na výstavbě základny na Měsíci

Témata článku: , , , , , , , , , , , , , , , , , , , ,