Apple | Rozšířená realita | Brýle

Apple by měl vlastní brýle pro rozšířenou realitu představit už ve druhém čtvrtletí roku 2020

Apple už nějakou dobu pracuje na vlastních brýlí pro rozšířenou realitu, což dříve potvrdil i Tim Cook, který v této technologii vidí rychlejší možnost adopce a větší užitek, než v případě helmy pro virtuální realitu.

Známý analytik Ming-Chi Kuo, který v minulosti přišel už s mnoha informace z „tajných zdrojů“, jež se nakonec potvrdily, se nechal slyšet, že chystané AR brýle Applu se začnou hromadně vyrábět už v posledním čtvrtletí letošního roku, případně hned v prvním čtvrtletí roku 2020.

Samotné uvedení by pak mělo proběhnout ve druhém čtvrtletí roku 2020. Apple na výrobě spolupracuje s několika dodavateli, o výrobu samotné konstrukce by se měla starat firma Changying Precision.

Od brýlí se očekává, že budou příslušenstvím pro iPhone, který tak bude slouží jako základna, kde budou probíhat veškeré výpočetní úlohy, komunikace a další prvky. Samotné brýle tak budou hlavně jednoduchým zobrazovačem dat (lze čekat mikrofony a možná i reproduktory), díky čemuž budou moci být tenké, lehké a s použitelnou výdrží. Brýle by měly mít vlastní odlehčený operační systém s označením rOS, ale zatím se stále jedná o nepotvrzené informace.

Lze očekávat, že podobně jako u Watch bude Apple nabízet potřebné úpravy například v podobě skel či velikostí a najede na klasické tempo uvádění nových generací každý rok. Je otázkou, co se podaří Applu dostat do první generace, protože i první generace Apple Watch toho příliš neuměly - chyběla GPS a kvůli značné závislosti spojení s iPhonem byly velmi pomalé.

Diskuze (33) Další článek: Klimatická změna: Jaká je realita a s čím už musíme počítat

Témata článku: , , , , , , , , , , , , , ,