Apple dle odhadů prodal skoro 12 milionů chytrých hodinek Watch za čtvrtletí

Apple si již v minulosti pochvaloval skvělé a stále lepší prodeje chytrých hodinek Watch, byť nezveřejňuje přesná čísla, protože vše je v balíku „Nositelnosti, zařízení pro domácnost a ostatní“. Analytická společnost IDC se ale pokusila spočítat ze známým zdrojů v rámci běžných dodavatelských kanálů, jak na tom jsou aktuálně prodeje.

Dle odhadů IDC měl Apple za poslední tři měsíce prodat kolem 11,8 milionu kusů chytrých hodinek Watch, což má být zároveň i nový rekord. Applu zároveň stále patří největší část trhu nositelnosti (41,4 %), přičemž na druhém místě v prodejích je Xiaomi, následovaný Huawei, Sasmsungem a až poté dalšími. Pokud jde o obecné „chytrosti“ na ruku, kam patří i jednodušší a levné chytré náramky, v tomto segmentu je na prvním místě Xiaomi, následovaný Apple a Huawei. Samsung je až za Fitbitem na páté pozici

Apple tento rok těží hlavně z nové generace Watch Series 6, ale také z levnější verze Watch SE. Dá se očekávat, že o tyto modely bude v posledním čtvrtletí velký zájem coby dárky pod stromeček.

Všem hráčům se daří meziročně růst v dvouciferných hodnotách, pouze Fitbit ztrácí meziročně jednotky procent tržního podílu, protože za třetí čtvrtletí tohoto roku prodal „jen“ 3,3 milionu kusů nositelností. Celý trh přitom meziročně roste o 35,1 % a prodalo se celkem 125 milionů kusů zařízení za poslední čtvrtletí.

Trailer na Apple Watch Series 6

Diskuze (14) Další článek: Pracák pro startupy: Rozhovor se zakladatelem platformy StartupJobs Filipem Mikschikem

Témata článku: , , , , , , , , , , , , , , , , , ,