Apple dle odhadů prodal za čtvrtletí přes 14 milionů iPadů. Drží si 40% podíl na trhu s tablety

Apple už poměrně dlouho nezveřejňuje konkrétní čísla počtu prodejů tabletů nebo iPhonů, pouze příjmy, zisky a další finanční ukazatele. Analytická společnost Canalys ale zveřejnil podrobné odhady v oblasti trhu s tablety.

Dle změřených dat, které vychází z různých distribučních a prodejních kanálů, se Applu podařilo za druhé čtvrtletí tohoto roku prodat kolem 14,3 milionu iPadů, zatímco minulý rok to bylo dle stejných odhadů jen asi 12 milionů kusů.

Klepněte pro větší obrázek

Apple si díky tomu stále drží velmi vysoký podíl na poli s tablety – kolem 40 %. Na druhé pozici je Samsung s polovičním tržním podílem 18,7 % a 7 miliony prodaných tabletů. I u Samsungu je vidět vysoké meziroční zvýšení prodejů o 40 %.

Na třetím místě je Huawei s tržním podílem 12,7 % a 4,7 miliony prodaných tabletů. Čtvrté místo si překvapivě dobře drží i Amazon, na pátém místě je Lenovo a všechny ostatní značky mají dohromady tržní podíl 14,7 %.

Zajímavé je i srovnání prodejů počítačů, kdy jsou zahrnuté i tablety. Standardně se totiž tablety do prodeje „počítačů“ neuvádí. Apple přitom prodává iPady jak pro nižší, tak i náročnější segment s vyššími cenami, které jsou srovnatelné s počítači. Navíc prezentuje iPad jako budoucnost a náhradu počítače, což pro řadu uživatelů určitě platí.

Klepněte pro větší obrázek

Dle tohoto srovnání už je Apple téměř jedničkou, protože se nachází těsně za Lenovem. Na třetím místě je pak HP, následovaným Dellem a Samsungem.

Diskuze (6) Další článek: Na Windows spustíte aplikace z Androidu. Na dálku díky Samsungu a aplikaci Váš telefon

Témata článku: , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , ,