Apple | Bezdrátové nabíjení

Apple konečně začal s výrobou své podložky k bezdrátovému nabíjení AirPower

Apple svou podložku pro bezdrátové nabíjení AirPower představil již při představení iPhonu X. Tehdy sliboval, že přijde brzy, místo toho ale nastalo ticho. Podložka se neprodává a Apple se o ní nezmínil ani rok poté při premiéře iPhonu XS. Nyní to ale vypadá, že se podložky konečně dočkáme.

Dodavatel Applu, firma Luxshare Precision, již údajně začal s velkovýrobou podložek AirPower. Že je vyrábí právě Luxshare Precision, dává smysl, jelikož pro Apple vyrábí i další produkty jako AirPods nebo USB-C kabely. Informaci odhalil hongkongský web Charger Lab, který přinesl i screenshot konverzace v čínštině, kde se o začátku výroby mluví.

Apple představil AirPower na podzim 2017. Mělo se jednat o bezdrátovou nabíječku, která zvládne nabíjet Apple Watch, iPhone i sluchátka AirPods zároveň. Firma slíbila, že nabíječku začne prodávat během roku 2018.

Jenže místo zahájení prodejů stáhl Apple informace o připravované nabíječce z webu a dělal, jako by nikdy neexistovala. Podle dřívějších úniků informací stály za zdržením problémy s přehříváním, k bezdrátovému nabíjení více zařízení najednou je totiž potřeba docela dost výkonu.

Diskuze (13) Další článek: Asus ROG Mothership: herní notebook s výkonem desktopu, který má vše nacpané v displeji [CES]

Témata článku: , , , , , , , , , , , , , , , , , ,