Apple | Notebooky

Apple v rámci aktualizace opraví výdrž baterie nových Macbooků, nárůst může být značný

První uživatelé nových Macbooků Pro si krátce po startu prodejů začali stěžovat na problémy s výdrží strojů na jedno nabití. Podobně potom reagovala i nezávislá organizace Consumer Reports, která nové Macbooky Pro poprvé v historii nedoporučila ke koupi. Zádrhel však očividně vězel v softwarové chybě, neboť ji Apple opravil a průměrné výdrže baterie se výrazně prodloužily.

Zatímco v prvních testech Consumer Reports dosahovaly Macbooky Pro na výdrž 4-20 hodin, nyní jsou výsledky mnohem konstantnější. Průměrné hodnoty naměřené s opraveným systémem jsou:

  • Macbook Pro s Touch Barem (13") - 15:45
  • Macbook Pro bez Touch Baru (13") - 18:75
  • Macbook Pro (15") - 17:15

Bug, který se o kolísání a především zkrácení výdrže postaral, byl součástí prohlížeče Safari. Podle předchozích zpráv mohlo jít o nekorektní využívání cache prohlížeče a z toho plynoucí zvýšení nároků na hardwarové prostředky. Výsledkem je, že Consumer Reports nové Macbooky Pro ke koupi již doporučuje.

Klepněte pro větší obrázekKlepněte pro větší obrázekKlepněte pro větší obrázek
Klepněte pro větší obrázekKlepněte pro větší obrázek

Oprava systému se zatím nachází v beta verzi aktualizace a k běžným uživatelům se tradiční cestou Mac App Storu dostane v následujících týdnech.

Diskuze (43) Další článek: Zprávy Živě: Opera představila revoluční Neon, Nintendo zase Switch

Témata článku: , , , , , , , , , , , , , , , , , , ,