Procesory | AMD | Ryzen

ASRock nechtěně prozradil 4 ještě nevydané procesory Ryzen 2. generace

ASRock nechtěně prozradil, jaké procesory AMD tento rok ještě představí. U základní desky AB350M Pro4 v seznamu kompatibilních procesorů uvedl nové modely, které ale ještě nevyšly a všimla si toho redakce PCworldu. ASRock později seznam upravil a dané procesory z tohoto seznamu odstranil.

Jedná se o dva procesory se sníženou spotřebou na 45 W TDP, a to Ryzen 7 2700E a Ryzen 5 2600E. V případě výkonnějšího Ryzen 7 2700E jde o 8jádrový procesor s podporou 16 vláken. Základní takt byl samozřejmě kvůli zachování menší spotřeby ponížen na 2,8 GHz. Turbo frekvence bohužel známa není. Ryzen 5 2600E je 6jádrový procesor s podporou 12 vláken, avšak tento model má základní takt o něco vyšší díky absenci dvou jader, a to 3,1 GHz.

asrock_zen_cpu_support_list-anandtech-1.png
Tohle jste vidět ještě neměli

Další dva modely už budou spadat do modelové řady X pro fanoušky taktování s podporou Precision Boost 2. Výkonnější model Ryzen 5 2500X poběží na taktu 3,6 GHz a turbo by mohlo dosahovat až na 4250 MHz jako u modelu 2600X. Procesor bude 4jádro s podporou SMT (tedy 8 vláken) s maximální spotřebou 65 W TDP.

Pomalejší model Ryzen 3 2300X nebude mít aktivní SMT a základní takt poklesne na 3,5 GHz. Dá se očekávat, že i maximální turbo frekvence bude nižší. Oba procesory budou mít přibalený chladič Wraith Stealth. Na ceny těchto procesorů si budeme muset počkat, až tyto procesory oznámí AMD oficiální cestou.

Podívejte se, jak si vede nový mobilní procesor Ryzen v notebooku:

Diskuze (2) Další článek: Americké teenagery už Facebook nezajímá, ukazuje čerstvý průzkum

Témata článku: , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , ,