Kryptoměny | Těžba | Asrock

ASRock uvedl základní desku speciálně pro těžení kryptoměn, zvládne 13 grafických karet

Pokud se chcete pustit do těžby kryptoměn, u kterých ještě stále dává smysl použití grafických karty (například Ethereum a řada dalších), přičemž chcete použít více grafik, než je běžné, jste nuceni kombinovat spousty základních desek. V těch musí být procesory (stačí ty nejlevnější), chladiče a trochu paměti, což se nejen značně prodraží, ale také se tím zvětšuje potřebný prostor.

ASRock má pro takto náročné těžaře novinku v podobě speciální základní desky H110 Pro BTC+, která disponuje celkem 13 sloty PCI Express (1x PCIe 3.0 x16, 12x PCIe 2.0 x1), do kterých lze grafické karty zasunout. ASRock se chlubí i vyšší kvalitou tištěných spojů na desce, které by měly odolat extrémní zátěži na desku, což těžení rozhodně způsobuje.

Bitcoinové šílenství opět v akci

Vzhledem k tomu, že Microsoft v současnosti omezuje ve Windows počet grafických karet na osm, je při použití více grafik nutné nainstalovat Linux. V konfiguraci více výkonných grafických karet je pochopitelně rovněž nutné počítat s tím, že musíte mít k napájení připravené další externí napájecí zdroje.

Koncová cena za desku je stanovena na 140 dolarů, tedy v přepočtu asi 4 200 Kč s DPH.

Diskuze (8) Další článek: Takhle vypadá první elektromobil Tesla Model 3, který byl dodán prvnímu zákazníkovi

Témata článku: , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , ,