Byznys | Nvidia | Grafické karty

Asus a Zotac razantně snižují ceny grafik série GeForce RTX 2000. U některých modelů o více než polovinu

Představení nových modelů desktopových grafických karet řady GeForce RTX 3000 rozhodně nepotěšilo majitele starších modelů, obzvláště pokud si je pořídili teprve nedávno. Nvidia totiž výrazně snížila ceny, za které nabízí vysoký výkon. Například u karty GeForce RTX 3080 s cenovkou 19 tisíc korun slibuje stejný výkon jako u GeForce RTX 2080 Ti, která doposud začínala s cenovkou kolem 30 tisíc korun.

Na situaci začínají rychle reagovat výrobci karet, jako první jsou to Asus a Zotac. Oba výrobci totiž výrazně snížili ceny vybraných stávajících grafických karet řady GeForce RTX 2000.

Ve vybraných zemích například Zotac snížil cenu za GeForce RTX 2080 Super o 55 % a pokud jste si tento model koupili nedávno a jste nespokojeni, můžete si požádat o zaslání 256GB SSD Adata XPG SX8200 zcela zdarma.

dfdvdfv.jpg

Asus rovněž snížil cenu za GeForce RTX 2080 Super o 50 %, ale zatím rovněž jen v některých zemích. Je jasné, že další velké slevy budou pokračovat i u ostatních výrobců a v zemích, kde je potřeba se zbavit větších zásob co nejrychleji. Po uvedení nových modelů budou totiž generace GeForce RTX 2000 velmi těžko prodejné.

Samostatnou kapitolou jsou pak bazary, kde se jistě objeví záplava karet předchozí generace a to platí nejen pro modely od Nvidie, ale i AMD. Vzhledem k tomu, že výrobci o polovinu snižují ceny nepoužitých modelů s plnou zárukou, lze čekat že použité modely v bazarech budou prodejné jen za extrémně nízké ceny oproti původní.

Diskuze (20) Další článek: Nový Huawei MateBook X láká na displej a haptický touchpad

Témata článku: , , , , , , , , , , , , , , , ,