Audi v Ženevě ukáže Q4 E-Tron. Plně elektrické auto, menší a levnější

Německá automobilka Audi hodlá do roku 2025 uvést přinejmenším dvanáct plně elektrických vozů. Nyní odhalila nákresy, na kterých ukazuje koncept kompaktního SUV Q4 E-Tron, který hodlá představit na začátku března v rámci veletrhu Geneva Motor Show 2019.

Přední část vozu odpovídá designovému jazyku, který bude charakterizovat všechny chystané elektromobily Audi. Masivní ocelovou mřížku doplňuje rámeček, který po stranách podtrhuje dvojici úzkých LED světlometů. Poměrně překvapivé jsou zaoblené prolisy na bocích, které tak úplně nezapadají do současných trendů této značky.

Interiér je našlapaný technikou. Digitální palubní desku lze nastavovat a ovládat pomocí tlačítek na volantu. Zobrazuje klíčové informace o vozidle, například rozsah zbývající kapacity baterie, ale také navigační pokyny.

Druhá obrazovka v interiéru je umístěna na středové konzoli a umožňuje cestujícím přístup k informacím a zábavním funkcím. Jako systém entertainmentu bude patrně nasazen v minulosti kladně hodnocený MMI Touch Response.

Plnohodnotný elektromobil

Dovětek „E-Tron“ v názvu indikuje, že se bude jednat o plně elektrický vůz. Audi už jeden takový nabízí – dříve představené velké SUV E-tron. To už je možné předobjednat i u nás, je ale velmi drahé, v základu stojí 2 094 000 Kč. Novinka by měla být cenově dostupnější a lépe se tak zasadit o rozvoj elektromobility.

Koncept dle automobilky „poskytuje pohled na další etapu elektrické mobility Audi.“ Přímými konkurenty mají být například BMW X2 nebo Range Rover Evoque. Očekává se, že pohon bude zajišťovat dvojice elektromotorů – jeden na každé nápravě.

Co však díky oficiálnímu potvrzení víme s jistotou, je skutečnost, že výroba Q4 E-Tron začne koncem roku 2020, nebo počátkem roku 2021. Více se dozvíme, až se v Ženevě 5. března otevřou brány výstaviště.

Diskuze (2) Další článek: NÚKIB odpověděl na dopis Huawei. Postoj nezměnil, varování zůstává v platnosti

Témata článku: , , , , , , , , , , , , , , , , ,




Aktuální číslo časopisu Computer

Jak používat VR k práci

Megatest 18 levných monitorů

Test lokátorů s Bluetooth

Průvodce nákupem RAM