Beeline Moto: minimalistická navigace pro motorkáře

Nové navigační a plánovací příslušenství pro motocykly a skútry Beeline Moto má jediný cíl: poskytnout nejjednodušší a nejsnadněji pochopitelné navigační pokyny, aby se motorkáři mohli zaměřit na silnici a nemuseli věnovat příliš velkou pozornost obrazovce, informuje Digital Trends.

Základem všeho je zjednodušené uživatelské rozhraní, optimalizované pro jednostopá přibližovadla. To Beeline poprvé použilo roku 2015 v cyklistické navigaci Smart Compas. Stejně, jako v tomto případě, byla k financování využita kampaň na crowdfundingovém portálu Kickstarter.

Kampaň trvala 30 dní a byla nadmíru úspěšná. Původně stanovený cíl ve výši 50000 dolarů (cca 1,1 milionu korun) překonala hned několikanásobně, neboť 4234 podporovatelů přispělo celkovou částkou 669891 dolarů (tj. 14,8 milionů korun).

Mapové podklady by měly nabídnout celosvětové pokrytí a samozřejmě nebude chybět jejich pravidelná automatická aktualizace. Výrobce hodlá v tomto směru spolupracovat s nejlepšími poskytovateli map v jednotlivých geografických regionech.

Jedinou výjimkou v tomto směru bude Čína, kde kvůli místním předpisům nelze zaručit odpovídající data.

Zobrazovací jednotka Beeline Moto se prostřednictvím aplikace, která bude k dispozici pro Android a iOS, propojuje s chytrým telefonem a využívá jeho GPS a data. Motorkář si nejprve v aplikaci zvolí cíl své cesty. Navigace následně vypočítá trasu a zobrazí pokyny na 1" transflektivním LCD displeji.

Součástí přístroje je akumulátor, který udrží Beeline Moto se zhasnutým podsvětlením displeje v provozu až 30 hodin, nebo 10 hodin se zapnutým podsvícením. K rozsvěcení a zhasínání podvětlení dochází automaticky s ohledem na okolní podmínky.

Zobrazení je zjednodušeno na obrázek šipky a uvedení vzdálenosti k následujícímu manévru v metrech nebo mílích. Dalšími údaji, které lze z obrazovky vyčíst, je směr následujícího odbočení a jednoduchý ukazatel průběhu cestu.

K dispozici jsou dva režimy navádění: navigační, nebo kompas. V prvním funguje jako klasická navigace, která ukazuje jednotlivé odbočky („turn-by-turn“). Druhý mód bude mnohým motorkářům bližší: naznačuje šipkou pouze směr k cíli, ale volbu konkrétní cesty nechává na nich. Absolvované cesty jsou ukládány do souborů formátu GPX. Přímo v navigaci je lze prohlížet, případně je exportovat pro další zpracování.

Zákazníci si mohou vybrat z různých stylů a vzhledů přístroje. Při instalaci na držáku firma garantuje odolnost proti vodě a prachu dle certifikace IP67. Aktuálně je možné předobjednat Beeline Moto v plastovém provedení za 145 dolarů (3200 Kč), nebo v kovové verzi za 224 dolarů (4900 Kč) Zahájení dodávek je plánováno na začátek roku 2019.

Diskuze (1) Další článek: Samsung vyvinul vlastní výkonnou grafiku a zřejmě chystá herní mobil

Témata článku: , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , ,