Boring Company razila tunel pod domy bez vědomí jejich majitelů

The Atlantic upozornil na to, že Boring Company v Hawthorne razila tunel bez jakékoliv spolupráce s místními obyvateli. Ti o jejím záměru údajně nebyli ani informováni.

Elon Musk totiž od městské rady Los Angeles, do jehož okresu Hawthorne spadá, získal zvláštní povolení, které mu umožnilo obejít řadu předpisů týkajících se ochrany životního prostředí. Jinak řečeno, Boring Company mohla při pracích vycházet výhradně ze svých vlastních environmentálních studií.

Město andělů navíc tunely schválilo v „rozkouskované“ formě. V důsledku toho se každý jejich segment stal samostatným menším projektem a jako takový podléhá mírnějším zákonům.

Lidé žijící v Hawthorne tudíž neměli nejmenší tušení o tom, že pod jejich domovy probíhá ražba tunelu. Ještě ke všemu takového, který jim samotným k ničemu nebude dobrý – protože má být využíván pouze k transportu osob a vozů z bodu A do bodu B.

V dané souvislosti se sice mluvilo o propojování tunelů se systémy veřejné dopravy, ale je otázkou, zda (a případně jakým způsobem) tyto vágní sliby budou naplněny.

„Takže po obyvatele Hawthorne, jež zůstali ve štychu, bude pravděpodobně stále jedinou možností přeplněná dálnice, kterou Musk tolik nenávidí,“ komentoval to Futurism.

Diskuze (50) Další článek: EU chystá centrum pro umělou inteligenci. Andrej Babiš potvrdil, že by mělo být v Praze

Témata článku: , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , ,