Facebook | Sociální sítě

Bude tohle někdo číst? Facebook spustil Portál pro mládež

Časy, kdy Facebook byl tím nejoblíbenějším sociálním místem pro mládež, jsou dávno pryč. Síť proto dlouhodobě přemýšlí, jak mladou generaci přilákat zpět od všech těch Instagramů, YouTubů a Snapchatů, a novinka nazvaná Portál pro mládež s tím má pomoci. Facebook na něm radí, jak co nejlépe využít službu a zároveň zůstat v bezpečí.

Myšlenka je to dobrá. Stránka je barevná, plná malůvek a animací, které mají teenagery přilákat. Po rozkliknutí pak nabízí základní informace o Facebooku, o bezpečnosti na internetu a mnoho dalším. „Najdete tu obecné tipy, rady zkušených uživatelů, informace o soukromí a bezpečnosti a všechno ostatní potřebné pro skvělé zážitky na Facebooku. Můžete si tady přečíst zkušenosti lidí vašeho věku, kteří vlastním stylem vyprávějí o tom, na jaké pro ně podstatné potíže na internetu narážejí,” stojí na stránce.

Problémem ale je, že napsaná doporučení si pravděpodobně nikdo nepřečte. Je to jako kdyby si ve škole někdo sedl a dobrovolně četl školní řád. Nelze si naivně myslet, že si teenager sedne ke speciální stránce a bude si pročítat, jaké typy statusů může na Facebooku psát. Jedině, že by ho k tomu donutil rodič nebo učitel.

Ale je určitě dobré, aby taková pravidla někde sepsaná existovala. Facebook zahodil úřední mluvu a sepsal je velice příjemně a čtivě. Mnoho uvedených tipů je navíc skutečně dobrých a kdyby si je přečetli i dospělí lidé, možná by se eliminovaly fotky nahých miminek a statusy před odletem na dovolenou, které tak akorát volají po vykradení bytu.

O sociálních sítích a proč je jejich popularita tak kolísavá:

Diskuze (10) Další článek: Asus vylepšil ZenBook Pro: tenký notebook dostal šestijádro a GeForce GTX 1050

Témata článku: , , , , , , , , , , , , , , , , , , ,