Webkamera | Indiegogo

Center Cam visí před monitorem, abyste u videohovorů koukali lidem „do očí“

Američan Ian Foster se jal vyřešit zapeklitý problém s videokonferencemi. Všichni na se nich dívají nahoru nebo dolů a v záběru mají hlavně čelo nebo bradu. Jeho webka nazvaná Center Cam se ale umístí doprostřed monitoru, takže vás zabere napřímo a nebudete muset šilhat mezi pohledem do objektivu a na volající.

Se svým nápadem prorazil na crowdfundingovém portálu Indiegogo, kde od 3200 lidí vybral přes 400 tisíc dolarů. Na stejném místě lze kamerku také koupit v ceně od 95 dolarů.

Center Cam má velmi jednoduchý design připomínající endoskopické kamery. Na konci ohebného kabelu je malý fotomodul s mikrofonem, uprostřed obrazovky jej pak drží klipsa připnutá k rámečku monitoru. Modul je navržen tak, že by se na něm v budoucnu daly měnit objektivy, případně k němu půjde připnout kruhové LED světlo.

Kamera používá CMOS snímač s rozlišením 1920 × 1080 px a rychlostí 30 snímků za sekundu. Fungovat bude ve Windows, macOS i Linuxu, k počítači se připojuje pomocí USB 2.0. Center Cam se kromě videohovorů může hodit i streamerům, kteří budou chtít odříkávat scénář i bez čtecího zařízení. Budou koukat přímo na monitor.

Nvidia se tento problém snaží řešit softwarově. Loni prezentovala technologii Maxine, která hlavu a oči natočí k ose objektivu pomocí umělé inteligence.

Diskuze (11) Další článek: Ceny OLED TV, sluchátek nebo hodinek spadly na minimum. Electro World spustil skutečný výprodej

Témata článku: , , , , , , , , , , , , , , ,