Červen na Audiotéce ve znamení audioknih za 99 Kč

Červen je měsícem audioknih. Audiotéka se proto rozhodla, že každý týden vybere 8 nových emočně nabitých titulů za cenu 99 Kč.

Emočních, protože celý měsíc se na Audiotéce nese na vlně emocí, které ve vás dokáže poslech vzbudit. Je jen na vás, zda máte chuť dát si špetku napětí, radosti, dojetí nebo překvapení. Zároveň tatáž audiokniha může vyvolat u každého jiné pocity. Budete brečet smíchy nebo si necháte běhat mráz po zádech?

Tituly za 99 Kč pro tento týden (22. 6. - 28. 6. 2020)

Čtvrtý červnový týden se nese ve znamení osobního růstu, dobrodružné zpovědi mladého lékaře, ale také sci-fi příběhu chlapce Willa. Vybrali jsme pro vás tři tipy na tituly napříč různými žánry.

Síla pozitivního jednání

Být pozitivní. Nutnost dnešní doby? Všichni víme, že tento stav je pro náš život dobrý. Ale jak ho dosáhnout? Motivačních titulů najdeme na trhu hned několik, avšak tato audiokniha nám skutečně dokáže vnést nový pohled na svět. Je o jednoduchém umění pozitivity, které si dokáže zapracovat do svého života každý z nás (autor má za sebou rozhovory s více než 500 úspěšnými muži a ženami).

Pokud jste se jako optimista rozhodně nenarodili, a svět vidíte spíš černobíle, tyto přístupy se dají naučit a osvojit. Nezapomeňte... nic není nemožné! A možná se tato věta změní z otřepaného klišé na vaše skutečné životní motto...

Rozvaliny Gorlanu

Tento titul nás zavede do tajemstvím opřádané země Araluen. První díl fantasy ságy Hraničářův učeň nám vypráví příběh o mladíkovi Willovi, který chce absolvovat rytířský výcvik, aby se z něj stal zdatný bojovník. Na bojovou školu je však příliš malý, a tak se dostává k záhadnému hraničáři, který se umí neviditelně pohybovat. Will pochopí, že nejen rytířské umění, ale i úloha hraničáře je při obraně království stejně významná.

Tato sága si zajistila po celém světě davy příznivců a vyrostlo na ní mnoho fantasy nadšenců. Čte Matouš Ruml.

Klepněte pro větší obrázek

Africká zima

Zpověď člověka, který se vydal zachraňovat životy. Český chirurg, Tomáš Šebek, účastník misí Lékaři bez hranic. Absolvoval mise na Haiti, afgánském Kundúzu, v Jižním Súdánu a také v Jemenu. Zážitky jakoby z jiné planety. Čtyřletí s uhnilými kostmi v čelisti, mladé holky s rozpadlým apendixem, ale i transplantace ovčí kosti do stehna. Nedostatek potravin a infekční či tropické choroby. Na řadu přijde i fixace zlomenin papírem, polévání vroucí vodou či operace mozku dospívajícího Jihosudánce. Tomáš popisuje momenty plné lidského pochopení a nesmírné pokory. Bez obrovského pracovního nasazení a úctě k životu by tyto mise nemohly fungovat.

Toto vyprávění je i přes tíhu osudu, velmi humorným, lidským, a tak akorát odborným titulem.

Další článek: Jihokorejci už nemusejí nosit v kapse řidičák. Mají ho přímo v mobilu