České firmy ohrožuje nevhodné internetové připojení

Nespolehlivé a nezabezpečené internetové připojení časem přestává plnit nároky podnikání. Častěji trpí výpadky, nechrání před kyberútoky a významně omezuje rozvoj firmy.

Zkuste na chviličku zavřít oči a představit si, co by se dělo, kdyby internetové připojení vaší firmy v ten nejméně vhodný okamžik vypadlo nebo se třeba jen neúnosně zpomalilo. Nebo ještě hůř, kdyby vaše firemní IT na několik hodin či dokonce dní odstavil kybernetický útok. O krádeži nebo znehodnocení firemních dat raději ani nemluvím.

Kybernetická zločinnost přitom stále roste

Jen počet silných DDoS útoků, tj. útoků s rychlostmi nad 100 Gb/s, podle nejnovějších statistik vzrostl v prvním čtvrtletí 2019 oproti stejnému období v roce 2018 o neuvěřitelných 967 %. Četnost menších útoků ve srovnání s loňskem vzrostla jen o 257 %. V průměru každé tři hodiny proběhne v České republice DDoS útok. 20 % z napadených jsou velmi malé firmy, 33 % malé a střední podniky a 41 % velké společnosti. Leckteré, a to i velké firmy jsou nepoučitelné. Mnohé dosud používají nejrůznější tzv. ADSL linky, původně navržené pro připojení domácností a menších subjektů k internetu přes běžné telefonní rozvody.

Ochrana před kyberútoky jako součást připojení k internetu

Zabezpečené a zálohované připojení k internetu je jedním z chytrých řešení od O2, navržené právě s ohledem na specifické potřeby středních a větších firem. Rychlosti stahování i odesílání dat jsou stejné. Spolehlivost zajišťuje záložní spoj přes mobilní 4G (LTE) síť. Ochrana před hrozbami z internetu rychle a účinně reaguje na stále se vyvíjející útoky. Obousměrný filtr O2 Next Generation Firewall poskytuje obranu před viry a škodlivými programy, filtruje spam a střeží firemní data. Před útoky typu DDoS chrání služba O2 AntiDDoS. O2 používá renomované technologie a pravidelně je obměňuje. Průběžně rovněž testuje zranitelnost sítě a je připraveno účinně odvracet internetové útoky na své zákazníky. O správu připojení a proaktivní monitoring se starají specialisté O2, kteří odborně zajistí i přechod k novému připojení. Kvalitu a stabilitu služby zaručuje smlouva SLA.

Díky tomu, že O2 disponuje širokým portfoliem služeb z oblasti telco a IT, umí vytvářet opravdu chytrá ICT řešení pro firmy všech velikostí i oborů. Není třeba zdůrazňovat, že služby jediného dodavatele jsou finančně výhodnější a spolu samozřejmě fungují lépe, než když musíte propojit produkty poskytované různými subjekty. Ale to není všechno!  Ve světě plném bezpečnostních rizik se mezi výhody chytrých řešení řadí i to, že jejich použití významně snižuje výskyt bezpečnostních mezer. S takovou výbavou se kyberútoků opravdu bát nemusíte! Přesvědčte se sami zde.

Další článek: Windows 10 už zvládnou spolupracovat s telefonem, i když nejsou na stejné síti. Aplikace Váš telefon dostala aktualizaci

Témata článku: