Prohlížeče | Chrome | Windows 10

Chrome začal oficiálně podporovat notifikační centrum ve Windows 10

Google s podporou notifikačního centra ve Windows 10 u svého prohlížeče Chrome poměrně dlouhou dobu otálel, nyní se ale oficiální aktivace této funkce začala šířit mezi uživatele. Díky tomu bude opět možné vidět i starší upozornění a Chrome bude respektovat i nastavení systému co se týče jejich nezobrazování.

Oznámení přichází od jednoho z vývojářů prohlížeče, který se s ním pochlubil skrze tweet na Twitteru. Prozatím je funkce aktivována u 50 % uživatelů kteří běží na verzi 68. Zbytek si bude muset počkat, či zapnuté provést ručně. To je možné udělat skrze stránku chrome://flags/#enable-native-notifications. Přes stejnou volbu je možné novinku i trvale vypnout.

Hlavní výhodou, krom sdružení upozornění ze všech aplikací na jedno místo, je i historie notifikací. Chrome se totiž vlastního notifikačního centra před lety zbavil a pokud jste nějaké upozornění zmeškali, nikde jste jej nemohli dohledat. Druhým bonusem je to, že Chrome bude respektovat vaše nastavení Pomocníka pro lepší soustředění ze systému co se týče vyrušování. Už se vám tak nestane, že se upozornění objeví v tu nejméně vhodnou dobu.

Jaké jsou aktuální změny v prohlížečích?

Diskuze (8) Další článek: Cardano: kryptoměna nové generace, která se netěží, ale razí

Témata článku: , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , ,