Procesory | AMD | Ryzen

Chystá se Ryzen 3 2300X: Unikly první výsledky testů a vypadá to slibně

O tom, že AMD připravuje ještě dva nové procesory do soketu AM4 jsme vás informovali již z kraje tohoto roku a zdá se, že datum uvedení se rychlé blíží. Vodítkem jsou uniklé informace o výkonu jednoho z těchto procesorů, což naznačuje, že se první vzorky těchto procesorů dostávají k testerům, informuje redakce VideoCardz.

Ryzen 3 2300X bude velmi levný 4jádrový procesor, alternativou k procesoru Ryzen 3 2200G. Vůči němu sice nenabídne integrované grafické jádro Vega, ale zase bude mít mnohem vyšší frekvenci. V procesoru bude aktivní technologie XFR2 a díky tomu bude schopen pracovat na vysokém taktu až 4,2 GHz, tedy na stejné hodnotě jako má třeba mnohem dražší model Ryzen 5 2600X a jenom o 100 MHz méně, než nejvýkonnější model Ryzen 7 2700X.

Capture.PNG
Srovnání parametrů připravované novinky s ostatními procesory

Bude tedy vhodný hlavně na hraní her, kde se očekává použití dedikované grafické karty do slotu PCIe a kde zákazník potřebuje vysoký herní výkon na jedno jádro, na kterém je stále většina současných her velmi závislá.

Vůči již prodávanému modelu Ryzen 3 2200G se maximální frekvence posune o 500 MHz, a to je opravdu hodně. Dobrou zprávou je, že spotřeba procesoru zůstane na již celkem běžných 65 W, tedy snadno uchladitelných i přibaleným chladičem od AMD. Pokud vás zajímá jak si vede procesor po stránce přetaktování, tak při použití lepšího chlazeni, by neměl být problém dosáhnout na frekvenci 4 300~4 400 MHz pro všechny 4 jádra.

Diskuze (8) Další článek: Muži „bojují o nadvládu“ pomocí luxusního oblečení, aut a jiných věcí

Témata článku: , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , ,