Automobily | Smartphone

Chytrá nabíječka do auta ohlídá stav akumulátoru a pamatuje si, kde parkujete

V dnešní době se přídomkem „chytré“ chlubí celá řada zařízení. Slyšeli jste však o chytré nabíječce do auta? Ano, i ta existuje, jak informuje stránka Kinja Deals. A překvapivě není drahá – v přepočtu vyjde na 450 Kč.

Aby bylo možné takový produkt označit jako „chytrý“, měl by nějakým způsobem komunikovat s telefonem. Nabíječka Roav z dílny čínského výrobce Anker má v sobě Bluetooth modul, přes který ji lze propojit s aplikací ve smartphonu.

Jednou z hlavních funkcí je nalezení zaparkovaného vozidla. Funguje v podstatě prostě: v okamžiku, kdy zhasnete motor, nabíječka přestane dostávat energii a Bluetooth spojení se přeruší. Aplikace v telefonu si v tom okamžiku uloží aktuální polohu, kterou lze kdykoli poté zobrazit v mapových podkladech. Snadno tak najdete cestu zpět k vašemu parkovacímu místu i v oblastech, kde to neznáte.

Další neobvyklou funkcí, kterou tento produkt slibuje, je sledování stavu akumulátoru vozidla. Při každém nastartování se do aplikace uloží informace kondici baterie. Na mobilu tak můžete v dlouhodobé perspektivě sledovat, jak se nabíjí, nebo naopak vybíjí. Díky tomu vyměníte akumulátor dřív, než zůstanete někde stát s autem neschopným startu. Výrobce neuvádí, na základě jakých dat tyto údaje vyhodnocuje, můžeme však předpokládat, že měří napětí na konektorech nabíječky.

Z důležitých vlastností této nabíječky do auta bychom neměli opomenout dva nabíjecí USB porty podporu rychlého nabíjení dle standardu Quick Charge 3.0 a PowerIQ 2.0. Třešničkou na dortu je osvětlení, jehož barvu lze taktéž nastavit z aplikace v mobilu. Na výběr je šestnáct tisíc barev, takže můžete nabíječku sladit s palubním osvětlením svého vozu.

Chytrou nabíječku Roav by Anker lze pořídit za 19,99 dolarů (cca 350 Kč) na Amazonu, k dostání je i na dalších webech s elektronikou – například na eBayi.

Diskuze (12) Další článek: Bill Gates byl otestován ze znalosti cen běžných věcí ze supermarketu. Jeho odhady byly šílené

Témata článku: , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , ,