Brýle | Google Glass

Chytré brýle North Focals na to jdou jinak. Místo displeje mají malý projektor

Nové chytré brýle od firmy North (dříve Thalmic Labs) s názvem Focals na první pohled vypadají jako obyčejné dioptrické brýle, skrývají ale malý projektor, který promítá obraz na sklo. Díky tomu mají mnohem menší rozměry a klasičtější vzhled, něž měly Google Glass. Oproti nim zobrazí ale mnohem méně informací.

Obraz se promítá na pravou čočku brýlí, která obsahuje speciální vrstvu. Ta světlo z projektoru odráží a je tak možné jej vidět. Zobrazit tak zvládne převážně text a jednoduché informace, na náročnější grafiku se nehodí. S ohledem na limity technologie tak nemíří na využití v rozšířené realitě ve stylu HoloLens od Microsoftu a jsou tak spíše jen chytrým doplňkem k telefonu podobně, jako mohou být třeba hodinky.

Brýle mají integrovanou Alexu od Amazonu, díky níž se můžete ptát na počasí či cokoliv dalšího. S telefonem se spojí za pomoci Bluetooth a zobrazí vám tak příchozí zprávy, hovory s nimi uskutečnit ale nemůžete. Jako příslušenství slouží prsten s názvem Loop, který obsahuje dálkové ovládání ve formě joysticku. Na jedno nabití by Focals měly vydržet okolo 18 hodin, dobít je poté můžete ve speciálním pouzdře.

Cena je aktuálně stanovena na 1 000 dolarů, součástí je ale i nabíjecí pouzdro, prsten na ovládání a případně dioptrická skla. Dostupné budou později v tomto roce v rámci USA.

Jak vypadaly Google Glass?

Zdroj: CNBC

Váš názor Další článek: Tesla čelí vyšetřování FBI. Měla lhát o produkci vozů Model 3

Témata článku: , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , ,