Koronavirus | COVID-19 | Wear OS

Chytré hodinky s Wear OS začaly upozorňovat, abyste si pravidelně umývali ruce

Chytré hodinky vybavené operačním systémem Wear OS upozorňují své majitele na hezkou řádku věcí, tento týden jim ale přibylo jedno další upozornění. Začaly své majitele vyzývat, aby si v pravidelných intervalech umývali ruce.

Jak upozornil server Android Police, funkce je součástí aktualizace v5.4.0 pro aplikaci Google Hodiny. Každé tři hodiny vám odešle na vašem zařízení s Wear OS upozornění, abyste zamířili k umyvadlu a pořádně si vydrhli ruce. Jakmile u něj budete stát, spustí se vám 40sekundové počítadlo s připomínkou, ať nezapomenete na mýdlo. Koho by upozornění otravovala, může si je naštěstí vypnout.

Google tím připomněl, že jeho Wear OS stále existuje, ačkoli se tento systém v chytrých hodinkách příliš neprosadil a najdeme ho jen v několika okrajových kusech. Dříve jich však vznikalo více a řada uživatelů je stále používá, těch se tedy nová aktualizace bude týkat. 

Obecně se pro zamezení přenosu nákazy doporučuje mýt si ruce minimálně 20 sekund. To je zhruba doba, během které člověk zvládne někomu dvakrát zpěvně popřát hezké narozeniny. Vznikla proto i webová aplikace nazvaná Birthday Hands, která každý den připomíná, která celebrita zrovna slaví narozeniny, abyste pokaždé měli komu při mytí svých rukou popřát. Mimochodem, detailní návod, jak si správně mýt ruce, najdete na stránkách českého Státního zdravotního ústavu. 

Diskuze (6) Další článek: TSMC pomalu ztrácí významného odběratele. Huawei postupně přechází k čínskému výrobci SMIC

Témata článku: , , , , , , , , , , , , , ,