Kickstarter | Cestování | Gadgety

Chytré kufry SkyValet mají bezdrátovou nabíječku, vestavěnou váhu a sledování přes GPS

  • Chytré kufry SkyValet mají speciální kolečka ve tvaru písmena S
  • Nabízejí bezdrátovou nabíječku i dva tradiční porty USB
  • Jejich polohu můžete sledovat přes GPS z mobilní aplikace

Ať už je cestování vaším každodenním chlebem, nebo se někam vydáte jen jednou za čas, pravděpodobně se neobejdete bez zavazadla. I v tomto segmentu jde vývoj kupředu, takže dnes už nemusíte spoléhat na obyčejný kufr. Novinkou jsou chytré kufry SkyValet, jejichž výrobce právě sbírá finanční prostředky na crowdfundingovém serveru Kickstarter.

Cílem těchto zavazadel je pokrýt hned několik potřeb, které můžete během svých cest mít. Pochopitelně základní funkcí je uložení a transport nezbytných věcí z bodu A do bodu B. K tomu jsou kufry vybaveny kolečky s technologií Shark Wheel ve tvaru písmena S, která zvyšují manévrovací schopnosti a hladce jezdí po jakémkoli povrchu.

Odolné tělo a bezdrátová nabíječka

Vnější plášť zavazadla je vyroben z lehkého a trvanlivého polykarbonátového materiálu. Zipy jsou oboustranné, poskytují další vrstvu ochrany a jsou odolné proti roztržení. Elegantní zavazadlo je dodáváno ve čtyřech různých velikostech a třech barevných variantách, které odpovídají různým potřebám a stylům cestování. Cena se v rámci kampaně pohybuje od 249 do 279 dolarů (asi 5600 až 6300 Kč).

První zajímavostí je bezdrátová nabíječka, díky které můžete dobíjet telefon během cest – například při čekání na letišti. Kufr je pro tyto účely vybaven výklopnou podložkou s podporou standardu Qi a dokáže nabíjet zařízení výkonem až 7,5 wattů. Baterie s kapacitou 10 000 mAh je vyjímatelná a vyhovuje předpisům Transportation Security Administration (TSA).

Další „vychytávkou“ je integrovaná váha. Kdo někdy letěl s leteckou společností, která účtovala poplatky za kilogramy nad limit, ten dobře ví, jak obtížné je někdy odhadnout hmotnost zavazadla. Chytrý kufr SkyValet ji dokáže zjistit sám, aniž by bylo nutné hledat váhu. Vždy tak budete vědět, kolik kilogramů můžete ještě zabalit.

Sledování polohy a Bluetooth zámek

Třetím výjimečným prvkem těchto kufrů je možnost sledování jejich polohy. To využijete například v situacích, kdy se zavazadlo ztratí, zatoulá během přepravy, nebo vám bude odcizeno. Z aplikace v mobilním telefonu lze snadno a rychle zjistit, kde se aktuálně nachází.

Kufr je vybaven zámkem, ovládaným z mobilního telefonu přes Bluetooth, který taktéž odpovídá požadavkům TSA. Na přední straně najdete kapsu se dvěma porty USB, z nichž lze nabíjet další zařízení. K napájení vašich gadgetů tak nebudete potřebovat nabíječku ani powerbanku.

Výrobce požadoval na Kickstarteru investici ve výši deseti tisíc dolarů. Tento cíl se povedlo splnit během několika hodin a ve středu 23. ledna přispěvatelé investovali více než osminásobek kýžené částky. Zahájení dodávek zákazníkům je plánováno na duben tohoto roku, tedy akorát včas před blížícími se letními dovolenými.

Diskuze (2) Další článek: Apple propustí 200 zaměstnanců z projektu Titan. Na autonomním systému ale stále pracuje

Témata článku: , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , ,