Sociální sítě

Čína tentokrát kopíruje se značným zpožděním: WeChat dostal Příběhy

Snapchat, Facebook, Instagram, AirBnb, Skype, YouTube, LinkedIn… výčet sociálních sítí, kde lidé mohou sdílet tzv. Příběhy, tedy krátká videa, která po 24 hodinách zmizí, se neustále rozšiřuje. Trend se nevyhnul ani Číně, kde funkci podobnou Příběhům právě představil WeChat. Informuje o tom web Technode.

WeChat, jeden z největších komunikačních nástrojů světa, který používá více než miliarda lidí, zařadil do své aplikace Příběhy v rámci své největší předělávky, kterou provedl od roku 2014.

Zajímavé je, že WeChat se odhodlal používat Příběhy až nyní, několik let po ostatních sociálních sítí. Má přitom částečně stejného vlastníka jako Snapchat, který celé příběhové šílenství odstartoval. WeChat patří do vlastnictví Tencentu, který drží 12 % podíl ve Snapu.

WeChatu nicméně poslední měsíce dost intenzivně roste konkurence a redesign aplikace, včetně zařazení Příběhů, má přispět k jeho obnově. Konkurence mu roste i proto, že síť příliš nabobtnala a jeho jádro, tedy klasická sociální síť, už není místo pro setkávání přátel, což mají krátká videa pomoci změnit.

Příběhy v podání WeChat se nazývají „Time Capsule“. Doteď mohli uživatelé sítě sdílet videa jen do tří míst - přátelům, na místní obdobu News Feedu nebo do skupinových konverzací. Toto zůstává nezměněné, ale vznikla nová sekce právě s videi Time Capsule, kam lze sdílet 15sekundová videa, která po 24 hodinách zmizí.

Diskuze (1) Další článek: Zkušenosti s novým iPadem Pro: Má na to, aby nahradil klasický počítač?

Témata článku: , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , ,