Číňan si vyrobil vlastní jetpack. Stálo ho to jen 100 000 dolarů

Číňan jménem Liu Dongsheng si vyrobil vlastní „létací oblek“ inspirovaný komiksovým hrdinou Iron Manem. Zabralo mu to dva roky a náklady činily pouhých cca 100 000 dolarů.

Jeho DIY jetpack, který můžete vidět ve videu zveřejněném státní tiskovou agenturou China News Service, připomíná ten od britské společnost Gravity Industries. Trysky jsou připevněné k ramenům a palivová nádrž k zádům nositele:

Z dostupných informací plyne, že s tímto zařízením se teoreticky lze dostat do výšky 200 metrů a urazit pět až deset kilometrů. Liu však z bezpečnostních důvodů hodlá létat maximálně 3 metry nad zemí.

Připomeňme, že výše zmíněná Gravity Industries se svým jetpackem v průběhu posledních let vytvořila několik rychlostních rekordů. Téměř jistě však do něj investovala více než 100 000 dolarů.

V této oblasti působí rovněž kalifornská firma Jetpack Aviation, která dle slov svého CEO Davida Maymana jako první „navrhla a vyrobila skutečný jetpack pro osobní let“.

Titulní ilustrační foto: Elif Ayiter, CC BY-NC-ND 2.0

Diskuze (5) Další článek: Vývojáři WordPressu chtěli pozastavit aktualizaci, místo toho omylem vypustili testovací verzi

Témata článku: , , , , , , , , , , , , , , ,