Čínské elektromobily se chtějí prosadit mezi evropskými automobilkami. Nabídnou i úplné samořízení

Čínské automobilky za poslední dobu zažívají opravdový rozmach a z domácího trhu se chtějí vydat zaujmout i evropského zákazníka. Podívejte se, co zajímavého přivezla Čína na letošní výstaviště ve Frankfurtu.

Téma čínských automobilek na letošním autosalonu ve Frankfurtu lze shrnout dvěma slovy: SUV a elektřina. Obojí dnes hýbe automobilovým průmyslem a rovněž na půdě starého kontinentu si chtějí rychle rostoucí čínské značky vytvořit povědomí a dříve či později svými vozy doplnit již pořádně nasycený trh.

Své vize elektrických SUV ukázala ve Frankfurtu značka Wey, která jako přes kopírák dodržuje současnou várku trendů. Koncepty Wey-S a Wey-X jsou elektrickými SUV, v případě Wey-X se stále populárnější splývající zádí, které spoléhají na nejnovější digitální technologie, displeji vyplněné interiéry a samozřejmě technologie autonomního řízení.

Futurističtěji působící Wey-X má nabízet nejvyšší 5. úroveň autonomního řízení, kdy už nebude muset řidič vůbec zasahovat do řízení. Do masky vozu je zakomponován displej, kterým může auto komunikovat například s chodci a upozornit je na pohyb automaticky řízeného vozu.

Ale bylo toho k nalezení více. Ačkoli převažovala elektrická SUV, našel se mezi mladými čínskými automobilkami i obdivuhodný elektrický sporťák. Více už se dozvíte přímo u fotek v galerii…

Článek připravila redakce Autorevue.cz

Diskuze (25) Další článek: 10 novinek Androidu 10, které vás budou bavit

Témata článku: , , , , , , , , , , , ,