Cloudflare plánuje vstup na veřejnou burzu. Počítá s oceněním 3,5 miliardy dolarů

Společnost Cloudflare sice o sobě nedávno dala vědět díky uvedení vlastních DNS serverů (1.1.1.1 a 1.0.0.1), které konkurují například řešení od Googlu nebo OpenDNS. Nyní na sebe firma upozornila oznámením o vstupu na veřejnou burzu.

Cloudflare má CDN (Content Delivery Network) servery po celém světě a obrovské zkušenosti s routování a doručováním obsahu tou nejefektivnější cestou. Cloudlfare je také známý jako jednoduchá obrana proti DDoS útokům a dalším nebezpečím, které jsou jako služba v základní verzi zcela zdarma.

Cloudflare už existuje 9 let a ze současného pohledu se stále jedná o startup, který rychle vyrostl v globálního hráče a je stále v soukromém vlastnictví. Podle informací Business Insider se ale Cloudflare konečně chystá na veřejnou burzu, což by mělo proběhnout přibližně v polovině příštího roku, konečný termín ale ještě není k dispozici. Předběžně se počítá s tím, že ocenění společnosti bude kolem 3,5 miliardy dolarů.

Na rok 2019 má naplánovaný vstup na burzu i nejhodnotnější startup na světě – Uber, od kterého se čeká startovací hodnota kolem 120 miliard dolarů.

Váš názor Další článek: Neuronová síť namalovala obraz. Někdo ho pak koupil za půl milionu dolarů

Témata článku: , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , ,