Software | Fotografování

Corel Graphics Suite 2018: Jak vypadá legenda, kterou měl před lety skoro každý

  • Corel vydal nový kreativní balík
  • Vedle už legendárního CorelDRAW nabízí i PHOTO-PAINT
  • Podívejte se, jak to celé vypadá

Během posledních let se na scéně objevil zástup nových dravých kreativních programů pro práci s fotkami i vektorovou grafikou, neměli bychom ale zapomínat na jednu z živoucích legend – kanadský Corel.

Pokud jste měli před dvaceti lety osobní počítač a na něm Windows, s největší pravděpodobností jste na něm měli i CorelDRAW zkopírovaný od kamaráda. Vektorový editor a jeho obsáhlá sbírka klipartů byl totiž tehdy v podstatě nepsaným standardem a stejně všudypřítomný jako o něco později Photoshop... Zkopírovaný opět od kamaráda.

a3493bc9-9f3c-4884-bcc5-1349fe6bd2ad
Nejnovější verze CorelDRAW v roce 2018

Kanadská firma svého času patřila k největším softwarovým korporacím v zemi, a i když si prošla složitým obdobím, přežila, pohltila hromadu dalších malých i velkých společností a dnes do jejího portfolia patří i populární domácí střižna Pinnacle Studio.

Graphics Suite 2018

Corel se dodnes snaží konkurovat zejména Adobe a jeho kreativnímu balíku. Letos na jaře proto vydal novou verzi Graphics Suite 2018, který se skládá jak z původního CorelDRAW, tak z rastrového PHOTO-PAINT, který má být zase odpovědí na Photoshop, a hromady pomocných nástrojů.

49280afc-3d5f-47c3-abb8-25832cc84004
Graphics Suite se skládá z několika nsátrojů

Celý balík dohromady přijde zájemce na 17 000 korun, případně je k dispozici předplatné 6 626 korun ročně (což odpovídá 552 korunám na měsíc). Všechny nástroje v kolekci jsou plně lokalizované do češtiny.

Fajn, tolik k úvodu a nyní se už pojďme podívat, co vlastně kreativní nástroje Corelu nabízejí a jak v roce 2018 vypadají.

Jak vypadá CorelDRAW 2018? To se dozvíte v další kapitole.

Diskuze (19) Další článek: Zaměstnanci Applu využívají NFC v iPhonech k otevírání dveří. Funkce by se brzy mohla stát veřejnou

Témata článku: , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , ,