na plovarnu (relacia na CT) prisiel nejaky pan co tvrdil ze aby bol clovek zdravy tak musi denne vypit myslim pol litra alebo liter vina. Bol celkom slusne pripity takze bolo vidiet ze sa drzi svojho kreda.
Ale jinak vypadal zdravě, ne? 😉
Jsem si poměrně jistý, že život prodlužují i 4 piva denně. A ohledně toho kouření holt ještě musíme počkat na nové poznatky vědy a techniky. 😀
"A ohledně toho kouření …"·Chlap si dá v hospodě 6 fernetů a číšník se ho ptá: "K jaký příležitosti si je dáváte?"A chlap nato: "Moje první vykouření.""No, jestli to je takhle, tak tady máte sedmýho ferneta na mě!""Hm, jestli jich šest tu chuť nesmeje, tak sedmej už nepomůže."
Nemám 'Názor', ale 'Dotaz'.Marně hledám na webu jednoznačné vyjádření co to je vlastně "šálek kávy" objemově.Osobně si dělám kafe do hrnku s využitelným objemem 420 ml, dvakrát za den.
Tak tobě stačí jeden.
Šálka kávy je nápoj zo 7 gramov kávy ! A to či si to urobíš v 150 ml, alebo 420ml šálke je tvoja vec.
Pokud je to pravda, tak to je jediná možná rozumná odpověď - díky.(čistě náhodou si dávám do toho svýho kávovýho 'nočníčku' cca 15 gramů)
https://www.piccoloneexistuje.cz...
já mám denně 2 hrnky, ráno a odpoledne, hrnek má asi 330 ml a nakládám si do něj asi 10g robustytakže vlastně ty 4 "šálky" splňuju B-]B-]B-]B-]
Tyhle studie jsou knicemu protoze rikaji pojem kava lae uz se nebavi o kvalite ktereja dost podstatna....
No to je jedna vec, druha vec je, ze na me to dela dojem, ze jsou na trhu prebytky kavy, kterou je treba prodat 😀
Kvalita kávy je skôr o chuťovom vneme, regióne, exkluzivite a a nie o obsahu kofeinu a iných látok, tie sú v každej káve. Kofeinu je dokonca menej v kvalitnej káve , resp. drahšej odrode Arabice oproti Robuste
Vau vážně si myslíš že je jedno jestli piju instantní kávu třebas 100% arebiku a nebo umletou kávu na filtru taktéž 100% arabika. Je rozdíl v typu kávy i v tipech přípravy... Proto tyto studie jsou liché...
Nazývať instantný šit kávou je dosť odvážne. Hovorím o rozdieloch v kvalite kávy, ktoré podľa mňa nemajú relevantný vplyv na obsah účinných látok. Metóda spracovanie už skôr (presso, zalievaná, prekvapkávaná) keďže je rozdielny čas lúhovania.
Čím delší čas trávíme posezením u šálku kávy, tím kratší čas jsme ohrožováni nejrůznějšími stresy a koneckonců třeba i dopravními nehodami.
Po přečtení tohoto typu článků mne pouze napadne - "Věřím jen té statistice, kterou jsem sám zfalšoval"
Koho dané téma zajímá, tak doporučuji shlédnout přednášku Petra Ludwiga - Co ví věda o dlouhověkosti: https://slideslive.com/38898038/special-metapred... ...
Koho dane tema zajima, tak se nebude "ucit" od nejakeho random typka co si z par nahodnych informaci sestavil prednasku o necem, co jej dalece presahuje. Radeji se u nej koukejte "jak neprokrastinovat" pokud citite, ze to ma nejakou hodnotu pro vas, ale hlubsi temata bych nechal lidem, co se v problematice vyznaji poradne.
A nebylo to vcera naopak?
Ne,nebylo. Ještě včera se říkalo, že 1 - 2 šálky kávy život zkracují. Ale holt 4 šálky ...Zkrátka, na velikosti záleží! 😀 😀 😂
Potvrďte prosím přezdívku, kterou jsme náhodně vygenerovali, nebo si zvolte jinou. Zajistí, že váš profil bude unikátní.
Tato přezdívka je už obsazená, zvolte prosím jinou.