Hardware | Pevné disky

Čtyři SSD v jedné diskové pozici: Silverstone ukázal užitečné adaptéry pro úložiště

Na podzim jsme psali o adaptéru Silverstone, který umožní přeměnit disk do slotu M.2 ve flashku. Nabídka obdobného příslušenství pro tato miniaturní úložiště se nyní v rámci veletrhu CES rozšířila o nové modely. Silverstone nyní umožní třeba montáž čtyř disků do jedné diskové pozice.

O novinkách informoval web Techpowerup a jako tu nejzajímavější vypíchnul právě doplněk M.2 Drive Bay, který má velikost běžného 3,5" disku. Umožňuje montáž až čtyř SSD určených pro M.2 SATA. Hodit se tedy bude především uživatelům, kteří na základní desce potřebné sloty nenajdou. O napájení se postará tradiční SATA kabel.

WwDNlC5Zz0NUXJ5e.jpg
Čtyři úložiště M.2 SATA lze instalovat do adaptéru s velikostí 3,5" disku (foto: Techpowerup)

Pokud však chcete ještě rychlejší úložiště, budete muset sáhnout po NVMe, kde už ale SATA nebude stačit. Silverstone proto do své nabídky rovněž zařadil rozšiřující kartu ECM21 do PCIe 3.0 x16. Do té je možné instalovat běžné NVMe úložiště. Zároveň obsahuje pasivní chladič.

rNE9U0oODIudd1rS.jpg
Chcete-li rychlé NVMe úložiště, pak se u většiny starších desek neobejdete bez podobné přídavné karty do PCIe 3.0 x16 (foto: Techpowerup)

Mezi novinkami Silverstone dále najdeme šuplík EXB01 umožňující rychlou výměnu disku. Na rozdíl od většiny tradičních šuplíků je však určen do zadního panelu počítače a pro disk rozměru 2,5 palců.

99BRBG2wfzxtlvvZ.jpg
Tenhle adaptér lze nainstalovat do zadní pozice. Umožňuje rychlé výměny 2,5" SSD (foto: Techpowerup)
Váš názor Další článek: Genetika a příjmení: Unikátní možnost získat test Y-DNA zdarma a dozvědět se o svých předcích

Témata článku: , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , ,