Cybertruck vytáhl Ford F-150 na kopec. Podle mnohých však šlo o nespravedlivé porovnání

Elon Musk se opět pochlubil schopnostmi Cybertrucku. Ve středu na Twitteru zveřejnil video, v němž nový vůz Tesly bez námahy táhne do kopce „vzpouzející se“ pickup Ford F-150.

Není jasné, jaké přesně pneumatiky byly při testu použity. Výsledek je však prý víceméně v souladu s inzerovanou tažnou silou Cybertrucku, která v případě nejdražší verze s pohonem všech kol a se třemi motory činí 3650 kg.

Dotyčné video již zaznamenalo více než 13 milionů zhlédnutí. Mnozí lidé ale tvrdí, že šlo o nespravedlivé porovnání. Jedním z nich je i viceprezident Ford X Sunny Madra, který Muskovi poslal následující výzvu:

Problém mj. spočívá v tom, že tažený Ford byl podle všeho model STX s 2,7 litrovým motorem o výkonu 325 koňských sil, který se prodává za 30 000 dolarů. Ten pro Cybertruck představoval snadné sousto.

„Jednoduše řečeno, F-150 použitý v tomto videu je zřetelně lehčí, levnější a pravděpodobně výrazně poddimenzovaný ve srovnání se všemi jeho elektrickými protivníky,“ argumentuje server Motor1.

A co Madrovi vzkázal Musk? Jeho reakce přišla velmi rychle… a rozhodně ji nelze označit za překvapivou.

Diskuze (43) Další článek: Pláničkova metoda pro 21. století: krávy na ruské farmě dostaly brýle pro virtuální realitu, aby dojily více mléka

Témata článku: , , , , , , , , , , , , , , ,