DARPA naléhavě shání podzemní prostory. Chce snad založit nějaký magický kult?

Defense Advanced Research Projects Agency (DARPA) na Twitteru požádala o pomoc s hledáním „komerčně spravovaných podzemních městských tunelů a zařízení schopných hostit výzkum a experimentování“. A nikdo neví proč.

Požadavky jsou v zásadě jednoduché: prostory musí být v současné době nepřístupné pro chodce. V ideálním případě by měly zabírat plochu několika domovních bloků a být co možná nejkomplexnější.

Tento „inzerát“ vzbuzuje zvědavost i tím, že agentura pro výzkum pokročilých obranných projektů na celou záležitost značně spěchá – uzávěrka pro přijímání nabídek je dnes.

Na internetu se okamžitě objevila řada více či méně bizarních spekulací, podle nichž chce DARPA například natáčet pokračování snímku Blade:Trinity či založit nějaký magický kult.

Nejpravděpodobnější vysvětlení je však takové, že výše uvedená poptávka souvisí s právě probíhající Subterranean Challenge – tedy soutěží určenou pro konstruktéry robotů schopných prozkoumávat různá podzemní prostředí, o níž jsme vás již informovali.

První kolo se konalo v období od 15. do 22. srpna v důlních tunelech pod Pittsburghem, ale je dost možné, že DARPA nemá žádné vhodné lokality pro kola následující.

Ilustrační titulní foto: darkday, CC BY 2.0

Diskuze (13) Další článek: Vývojář objevil zranitelnost v Seznamu. Dokázal mezi výsledky propašovat zakázaný kód

Témata článku: , , , , , , , , , , , , , , ,