Notebooky | Dell | Patenty

Dell chce patent na bizarní notebook. Má rovnou dva velké displeje

Razer před dvěma lety představil experimentální rozkládací herní laptop rovnou se třemi 4K displeji, a když se podíváme hlouběji do historie, nebyl úplně osamocený, podobný bláznivý koncept totiž už před deseti lety ukázal také gScreen.

Dobrá, v obou případech se jednalo opravdu o exotické pokusy, nicméně pozor, ve stejné době, kdy se Razer chlubil třídisplejovým notebookem, sepisovali inženýři z Dellu návrh patentu toho dvoudisplejového. Myšlenka tedy přinejmenším zaujala i jednoho z předních výrobců počítačů.

38f93906-3541-4faf-914e-b1b32cc360a5
Bizarní patent Dellu popisuje hypotetický hybridní laptop s dvojicí displejů

Veřejné publikace v katalogu USPTO se návrh s tradičně nudným názvem Information handling systém with multiple detachable displays dočkal až včera a nákresy jsou vskutku bizarní.

Dell nejprve popisuje klasický hybrid s odpojitelným displejem. Takových je dnes na trhu hromada. Další nákresy však ukazují, že má zbylá klávesnice více komunikačních rozhraní, takže když bychom jeden displej posunuli doprava a připojili zpět, do zbývajícího místa vlevo by bylo možné připojit další displej.

b50ce845-def6-4245-817c-146addf9e75d
Těžko říci, jestli to autor myslí opravdu vážně

Sekundární obrazovku bychom mohli přenášet společně s laptopem, do kterého by mohla být v zavřeném stavu připojená nad tou primární – v podobě jakéhosi sendviče.

Nutno podotknout, že jsme se za ty dva roky žádného skutečného vícedisplejového laptopu od Dellu nedočkali, takže zůstává velkou neznámou, zdali tuto konstrukci myslí výrobce opravdu vážně a někdy ji nabídne. Toužili byste po něčem podobném?

Diskuze (6) Další článek: HP Spectre x360: Výkon, kterým se odlišíte

Témata článku: , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , ,