Úspora a rychlost je samozřejmě naprostá pravda a moje máma a babička v tom dost vařily. Navíc na horách nejde ani pořádně vařit jinak, pokud člověk míří vysoko. Já vařím takřka každý den, ale věci, které se vaří krátce. Například teď rýži na sushi, to stačí jen zapnout a nastavit vypnutí.
Kdo by to využil je manželka, která dělá polévky a jídla pro děti. A ta používá dnes hodně moderní pomalý hrnec. Vlastně úplný opak papiňáku, který se ovšem používá úplně stejně. Přijde, připraví co bude vařit, nandá to do hrnce, nastaví pár hodin a odejde. Thats all bro. Rozdíl je v tom, že při menších teplotách má jídlo ve výsledku více zachovalých výživových hodnot.
----
Bez čeho já bych se v kuchyni neobešel je pořádný boost na indukci. Dříve jsem si myslel, že jde pořádně vařit jen na plynu, což je asi pravda. Dneska si neumím představit, že bych čekal jak šulín až mi to rozpálí pánev déle jak pár sekund nebo ohřeje vodu rychleji než rychlovarná konvice. Když dělám na jedné pánvi, tak to nevadí, ale složitější nebo více jídel s plnou plotnou to strašně usnadní.