Denis Papin, to není jen „papiňák“. Vyšlapal cestu k parnímu stroji a také měl spoustu smůly

Můj názor  |  zobrazit i odpovědi (trvale)  |  řadit od nejstarších Komentáře nyní řadíme od nejnovějších.
Tímto odkazem můžete řazení změnit.
 |  nových názorů: 4

Názory k článku

22. 08. 2022 15:55

Neprosto nechápu, proč v papiňáku pořád vaří tak relativně málo lidí. Úspora energie je minimálě 2/3 (díky jak podstatnému zkrácení doby vaření, tak nižší energii na udržování teploty v hrnci). Vaříme doma v papiňáku úplně všechno snad kromě vajíček a vody na čaj, a máme jich celkem pět. Taky některé moderní papiňáky mají bezpečnostní pojistky, které z principu nemůžou selhat - ty moje mají takové okénko na boku pokličky, do kterého se v případě nezvládnutého přetlaku vychlípí těsnění - to se nemůže ucpat, jako kdysi v těch hliníkových.

Souhlasím  |  Nesouhlasím  |  Odpovědi (2)Zavřít odpovědi  |  Odpovědět
22. 08. 2022 12:51

Kamarád z Francie, který tu již léta žije, pořád nechápe jednu věc: proč se mu lidi tak přiblble smějí, když mluví o vaření v papiňáku?
Poradil jsem mu, že by se měl naučit české slovo "papiňák", páč to francouzské "kokot minyt" tady není úplně cajk....

Souhlasím  |  Nesouhlasím  |  Odpovědět
Zasílat názory e-mailem: Zasílat názory Můj názor