Předplatné | Disney+

Disney+ ještě neběží, a už má přes milion uživatelů. A to jen v USA

Očekávaná streamovací služba Disney+ si rozhodně nemusí stěžovat, že by v lidech nevyvolala zájem. Byť ještě neběží a do poloviny listopadu ani nebude, již hlásí přes milion předplatitelů. Jde navíc pouze o číslo z USA, celosvětově (respektive ze zemí, kde začíná) může být mnohem vyšší. Zjistila to analytická firma Jumpshot.

Společnost provedla online výzkum v polovině října mezi tisíci lidmi a 86 procent dotazovaných uvedlo, že o Disney+ někdy slyšelo. Dalších 44 procent zmínilo, že se pravděpodobně přihlásí. To by bylo ještě více lidí, než se kterými počítá samotné Disney – z jeho předpovědí by ho mělo mít do roku 2024 kolem 30 milionů uživatelů v USA, celosvětově 60 až 90 milionů.

d9fe1f25-b414-4adb-b81e-eff777ea535c 
Úvodní stránka připravované služby

Hlavní číslo, kterým ale Jumpshot překvapilo, je údaj o množství předplatitelů, kteří si Disney+ zaplatili již nyní, byť služba ještě není spuštěna. Firma říká, že má přístup k datům o návštěvách přihlašovací stránky služby a o tom, kolik lidí přihlášení skutečně provedlo (která pomocí statistických metod navýšila o počet obyvatel USA), z čehož jí vyplynulo, že předplatné si již zakoupilo přes milion Američanů.

Zjistila také, že 31 procent z těchto lidí již vlastní předplatné na nějaké konkurenční streamovací službě.

Jelikož šlo pouze o data z USA, lze očekávat, že celosvětově bude počet aktuálních předplatitelů ještě větší. Ale jak o moc, můžeme jenom hádat. Disney+ bude v první fázi dostupné jen v USA, Kanadě, Novém Zélandu, Austrálii, Velké Británii a Nizozemí, šlo by tak o součet těchto zemí. Služba má plánovaný start 12. a 19. listopadu, konkrétní plány pro střední a východní Evropu zatím nejsou. Mluví se o průběhu příštího roku.

V pátek 1. listopadu mezitím zahájila svůj provoz konkurenční služba AppleTV+. Spekuluje se, že si toto datum vybrala schválně, aby to stihla právě ještě před spuštěním Disney+. V Česku rodinné předplatné vyjde na 139 korun a lidé najdou především původní tvorbu Applu, na kterou firma ve velkém sází. Tato tvorba by navíc měla být časem otitulkovaná nebo nadabovaná do 40 jazyků.

Diskuze (15) Další článek: Je to oficiální: NASA vážně uvažuje o mezihvězdné misi

Témata článku: , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , ,