Hardware | Nvidia | Grafické karty

DisplayPort u karet Geforce nefungoval, Nvidia vydává opravu

Posledního půl roku zaznamenali někteří majitelé grafických karet Nvidie generace GTX 9xx (Maxwell) a GTX 1xxx (Pascal) problémy se svými novými monitory, které jsou již vybavené DisplayPortem verze 1.3 nebo 1.4. Například hodně častý problém, který majitelé těchto karet popisují je, že obrazovka monitoru během načítání operačního systému zčerná, nebo systém zamrzne zcela. Jak se později ukázalo, vina byla na straně Nvidie a nikoli u výrobců monitorů. Nyní Nvidia vydává oficiální záplatu formou aktualizace firmwaru.

K tomuto účelu výrobce vytvořil utilitu, kterou si stáhnete na oficiálních stránkách zde. Po spuštění aplikace se objeví okno, které informuje o modelu vaší grafické karty, která je v počítači nainstalována. Poté stačí pouze kliknout na tlačítko „update“ a aplikace provede vše za vás. Celý proces zabere odhadem 20 sekund. Pak je potřeba počítač restartovat a problém by měl být vyřešen.

Nvidia pouze varuje uživatele, aby tento update aplikovali pokud možno ve chvíli, kdy nehrozí výpadek elektrické sítě. Při nepovedeném upgradu totiž hrozí, že grafická karta přestane fungovat zcela.

Zdroj: Nvidia

Diskuze (21) Další článek: Chystá Facebook dramatickou změnu? Nahradí zeď smršť rychlých blbinek?

Témata článku: , , , , , , , , , , , , , , , , , , ,